Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.09.2009.

03:17

U21: Norveška - Srbija (18h)

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igra u sredu (18h) u gostima protiv Norveške, u drugom kolu kvalifikacija za EP u Danskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Ratomira Dujkovića pretrpela je u prvom meču u Novom Sadu neočekivani poraz od Slovačke. Selektor ‘orlića’ ipak smatra da je njegov tim na tu utakmicu već zaboravio. “Verujem da su igrači u glavama uspeli da izbrišu poraz protiv Slovaka u Novom Sadu i da će u ovu utakmicu ući maksimalno koncentrisano.

Porazi su kao i pobede sastavni deo fudbala i kao takve ih treba i prihvatiti i okrenuti se novim obavezama. Svesni su da moraju da se pokažu u mnogo boljem svetlu i ja verujem da će tako i biti”, napominje strateg "orlića" Ratomir Dujković.

Dujković je dobro upoznat sa kvalitetima Norvežana i pred meč ističe da naš tim ne sme da preskače sredinu terena.

“Naši domaćini su jaki u skoku i uglavnom se oslanjaju na duge lopte kojima "hrane" visoke napadače, uz to imaju i veoma jakog organizatora igre. Jasno je da mi ne smemo da ponovimo partiju iz Novog Sada, jer preskakanjem igre nećemo nigde stići.Ako dođemo do prepoznatljive pas igre Norvežani će nam teško parirati.”

Problemi u poslednjoj liniji, posle Vukovića i Rajkovića su nastavljeni povredom primicača Vujadina Savića. Pored ove eventualne prinudne izmene, do korekcija bi moglo da dođe u veznom redu, čak i na gol crti.

“Razgovaraću sa golmanom Živkovićem i videti koliko je psihički spreman posle utakmice u Novom Sadu, reč je o najosetljivijem mestu u timu. Bosančić će najverovatnije početi utakmicu, kao i mladi Danijel Aleksić. Atmosfera u ekipi je dobra i zato sam optimista po pitanju pozitivnog rezultata. Kad to kažem, smatram da bi remi mogao da se smatra dobrim ostvarenjem”, zaključio je Dujković.

GRUPA 7

1. Slovačka 4 2 2 0 8:6 8
2. Norveška 3 1 1 1 6:6 4
3. Kipar 2 1 0 1 3:3 3
4. Hrvatska 2 1 0 1 3:3 3
5. Srbija 1 0 0 1 1:2 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve