Nova vest
Fudbal

Subota, 05.09.2009.

16:49

Stojković: "Nemamo šta da izgubimo"

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković izjavio je da njegov tim nema šta da izgubi u meču sa Francuskom jer igra protiv jedne od najboljih selekcija.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"U ovoj utakmici mi nemamo šta da izgubimo, jer ćemo igrati protiv 'tima snova'. Gledajući imena, oni su jedna od najboljih selekcija na svetu. Najveći izazov je da pokažemo da smo bolji od njih. I u Francuskoj smo u prvih 40 minuta imali inicijativu i bili bolji, ali smo nažalost izgubili meč", rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Obzirom da već izvesno vreme nije angažovan ni u jednom klubu Stojković trenira dva puta dnevno kako bi bio potpuno spreman dočekao predstojeći meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Od kada sam počeo da branim, sa svojih 13 godina, uvek sam se trudio da unapred stvaram sliku kretanja protivničkih igrača. To i sada činim, jer na taj način mogu da predvidim neke situacije i način na koji protivnički napadači igraju", istakao je Stojković

On je ocenio da Francuska u svojim redovima ima opasan triling napadača, Benzemu, Anelku i Anrija, kojima iz pozadine sjajno asistira Riberi.

"Mi ćemo, igrati za naš narod i potrudićemo se da nastavimo kontinuitet dobrih i uspešnih igara", poručio je Stojković.

Odbrambeni fudbaler 'orlova' Neven Subotić rekao je da je ekipa izuzetno motivisana pred duel sa Francuskom.

"Moramo igrati pametno. Neophodno je da dodatnu motivaciju koju imamo iskoristimo na pravi način. Nadam se da će Srbija da se trese posle naše dobre igre i pobede. Važno je da razmišljamo pre svega o sebi i da pošaljemo pravu sliku u svet, pošto će se ovaj meč pomno pratiti širom Evrope", istakao je Subotić.

Reprezentacija Srbije, do početka meča sa Francuskom, koji se igra u sredu od 21 sat, neće napuštati kamp centar, kao što je to činila proteklih dana, već će se na miru potpuno posvetiti prpremama za predstojeću utakmicu.

Srbija trenutno vodi na tabeli Grupe sedam kvalifikacija sa 18 bodova, pet više od Francuske koja ima meč manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve