Nova vest
Fudbal

Subota, 05.09.2009.

14:25

Bejts: "Trguju igračima kao mesom"

Bivši predsednik Čelsija Ken Bejts pozdravio je odluku FIFA kojom je tom klubu zabranjena kupovina igrača zbog spornog transfera tinejdžera Gaela Kakute.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bejts je ocenio da je bilo samo pitanje vremena kada će se tako nešto dogoditi obzirom da veliki klubovi trguju mladim igračima kao ’konjskim mesom’.FIFA je kaznila ekipu Karla Ančelotija zabranom kupovine igrača u naredna dva prelazna roka zbog spora sa Lansom oko transfera mladog Kakute,posle čega je premijerligaš saopštio da će se žaliti na tu odluku.

Međutim, Bejts koji je trenutno predsednik Lidsa, istakao je da je to česta i uobičajena stvar kojoj treba stati na put.

Lids i Bejts su takođe pre tri godine uspeli da dobiju obeštećenje od Čelsija u vrednosti od sedam miliona evra, nakon što su plavci potpisali ugovore sa dvojicom mladih igrača Lidsa, Majklom Vudsom i Tomom Tivuom.

"Najveći problem je što veliki klubovi kradu mlade igrače malim klubovima. U ovom trenutku dok mi pričamo o tome, nekima od njih se trguje kao konjskim mesom", istakao je Bejts.

Komisija za rešavanje sporova (DRC) u okviru FIFA presudila je posle žalbe francuskog Lansa da je Kakuta kriv za kršenje ugovora, dok je Čelsi kriv jer je nagovorio igrača da raskine ugovor sa francuskim klubom. Kakuta je kažnjen četvoromesečnom zabranom igranja i moraće da plati 780 hiljada evra Lansu, dok će ’plavci’ morati da plate francuskom klubu 130.000 evra.

Kakuta je imao samo 15 godina kada je 2007. godine potpisao ugovor sa Čelsijem, koji je u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve