Nova vest
Fudbal

Subota, 05.09.2009.

11:47

Jokanović nije trener Partizana!

Fudbalski klub Partizan i trener prvog tima Slaviša Jokanović sporazumno su raskinuli ugovor, a zameniće ga dosadašnjii asistent Goran Stevanović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jokanović je na mesto trenera došao u polusezoni 2007-2008, kada je na klupi zamenio Miroslava Đukića, a sa timom je osvojio dve duple krune. Nezadovoljstvo dela uprave njegovim radom pojavilo se posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona i poraza od Apoela, iako je tim nakon toga izborio vrednu pobedu u Žilini i obezbedio nastupe u Ligi Evrope.

Jokanović se javnosti obratio saopštenjem koje prenosimo u celosti:

"Poštovani navijači Partizana i ljubitelji fudbala. Želim da vam saopštim da je danas, 05.09.2009. godine, sporazumno raskinut ugovor između kluba i mene i da više nisam trener prvog tima FK Partizan. Naravno, član kluba sam bio i ostaću i pomoći ću crno-belima uvek kada se to od mene traži i očekuje.

Pre svega, zahvaljujem se prethodnom i sadašnjem predsedniku kluba, Upravnom odboru i sportskom direktoru što su mi, u jednom delikatnom trenutku za Partizan, ukazali poverenje da budem trener jednog od najvećih klubova u ovom delu Evrope. Dalje, zahvaljujem se svojim najbližim saradnicima iz stručnog štaba prvog tima i ostalim zaposlenima u klubu na profesionalnom i veoma korektnom odnosu koji mi svakodnevno bio dragocena pomoć i podrška u radu. Posebnu zahvalnost dugujem navijačima koji su sve nas neiscrpno i bezrezervno bodrili na svim utakmicama i u svim prilikama. Konačno, na kraju spominjem one koji su najzaslužniji za ostvarene rezultate – igrače. Partizan trenutno ima na raspolaganju skup talentovanih fudbalera, vaspitanih i poštenih momaka, divnih sportista. Sa njima sam uspostavio perfektan odnos i najveća dobit za mene će biti ukoliko oni imaju osećaj da su zahvaljujući saradnji sa mnom napredovali u svojim karijerama.

Iskoristio bih ovu priliku da podsetim sportsku javnost na naše rezultate u poslednjih 20 meseci, bez želje da za sebe prisvajam najveće zasluge za to. Dve uzastopne 'duple krune', po prvi put u istoriji kluba, i dva uzastopna plasmana u ligaški deo evropskih kupova – Kupa UEFA i UEFA Lige Evrope - imaju poseban značaj jer su ostvareni nakon kriznog perioda koji je uzdrmao klub do temelja. Ponosan sam što sam bio na spisku onih koji su učestvovali u tim rezultatima koji će, verujem, ostati u istoriji Partizana zabeleženi kao osnov dugoročne stabilizacije i napretka. Posebno bih skrenuo pažnju na afirmaciju i razvoj mladih igrača što je jedini ispravan koncept rada našeg kluba. U proteklom periodu u „Partizanu“ su nastupali brojni mladi igrači, postali članovi reprezentativnih selekcija, skrenuli na sebe pažnju inostranih klubova, uključujući i one najveće i najuspešnije. Omladinska škola našeg kluba glavni je pokretač razvoja srpskog fudbala i verujem da će moji naslednici nastaviti da hrabro i odlučno tim dečacima pružaju šansu da zaigraju na najvažnijim utakmicama i takmičenjima.

Neću reći ništa novo ako istaknem da je biti trener Partizana velika čast i još veća obaveza. U ispunjavanju te obaveze dao sam sve od sebe i, verujem, ostavio trajan trag u klubu. Molim navijače da podrže crno-bele momke i mog naslednika na mestu trenera, jer sam siguran da oni poseduju potencijal za još bolje rezultate i igre u budućnosti.

Ova moja izjava se objavljuje na klupskom web site-u u formi saopštenja kao moje završno obraćanje srpskoj sportskoj javnosti u svojstvu trenera prvog tima FK Partizan. Ona sadrži sve što sam u ovom trenutku želeo da kažem i molim javnost za razumevanje za takvu odluku."

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i fudbaler Vojvodine, Partizana, Ovijeda, Čelsija, Tenerifa i Mursije prvi posao trenera seniorske ekipe dobio je upravo u Partizanu.

Fudbaleri Partizana, nakon tri odigrana kola novog šampionata, nalaze se na trećem mestu, iza Vojvodine i OFK Beograda, sa sedam osvojenih bodova.

Đurić potvrdio, za sada bez naslednika

Predsednik fudbalskog kluba Partizana Dragan Đurić potvrdio je da je došlo do sporazumnog raskida ugovora sa trenerom Slavišom Jokanovićem.

On, međutim, u ovom trenutku nije želeo da kaže ko će biti Jokanovićev naslednik, osim da će u narednom peirodu tim predvoditi prvi pomoćnik bivšeg trenera Goran Stevanović.

Đurić je dodao da je Jokanović bio izuzetno korektan i da je gospodski otišao iz kluba u kome je doživeo igračku, a sada i trenersku afirmaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

231 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve