Nova vest
Fudbal

Subota, 05.09.2009.

10:34

Dvajt Jork se povlači iz fudbala

Nekadašnji napadač Mančester junajteda Dvajt Jork najavio je povlačenje iz fudbala u 37. godini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jork, kome na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Sandrlendom, osvojio je Ligu šampiona sa Junajtedom 1999. godine. On je takođe osvojio i tri uzastopne titule u Premijer ligi, a 2006. godine na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj bio je kapiten Trinidada i Tobaga.

"Nadam se da će ljudi govoriti da sam igrao ovu igru na pravi način i sa osmehom na licu. Zaista sam blagosloven. Igrao sam zajedno sa nekim od najvećih imena u istoriji Premijer lige kao što su Roj Kin, Pol Skols, Rajan Gigs, Dejvid Bekam, Piter Šmajhel... Takođe igrao sam za najvećeg menadžera – Ser Aleksa Fergusona."

Jork dodaje da sebe smatra srećnom osobom.

"Oduvek sam se smatrao srećnim čovekom. Ja sam dečak sa plaže na malom karipskom ostrvu koji je dobio šansu da ispuni san o osvajanju trofeja na najvišem nivou i da kao kapiten predvodi svoju zemlju na Svetskom prvenstvu."

Jork je 1989. godine potpisao za Aston Vilu. Debitovao je u martu naredne godine, a u Junajted je prešao u avgustu 1998. za tada ogromnih 12,6 miliona funti. Nakon Mančestera Jork je prešao u Blekburn 2002. godine za dva miliona funti, a dve godine kasnije potpisao je za Birmingem.

Pre dolaska u Sandrlend 2006. godine Jork je igrao i za fudbalski klub Sidnej. On je prihvatio da bude pomoćnik selektora Trinidada i Tobaga do kraja kvalifikacija za SP i dodao je da se nada da će sakupiti dovoljno iskustva i jednoga dana postati menadžer neke ekipe u Engleskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve