Nova vest
Fudbal

Subota, 05.09.2009.

00:16

Džajić pred Specijalnim sudom?

Postupak protiv bivšeg predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića i njegovih saradnika Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, preuzeće Specijalno tužilaštvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Večernje novosti" navode da će se Džajiću, Cvetkoviću i Marinkoviću suditi u Specijalnom sudu i da je nadležnost tog tužilaštva proširena i na neka krivična dela koja nemaju elemente organizovanog kriminala, ali da "imaju posebno naglašenu društvenu opasnost".

Spisi će biti prosleđeni tom sudu čim na snagu stupe usvojene izmene i dopune Zakona o organizaciji i nadležnostima državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, pišu Novosti.

Istraga protiv trojice bivših Zvezdinih funkcionera pokrenuta je 5. februara 2008. godine zbog sumnje da su od transfera fudbalera Gorana Drulića u špansku Real Saragosu prisvojili 5,1 miliona evra.

Nakon toga, Džajić i Marinković osumnjičeni su i za malverzacije transfera Zorana Njeguša u Atletiko Madrid "teške" 3,5 miliona maraka, kao i za transfer Nemanje Vidića u Spartak iz Moskve, od kojih su zaradili dva miliona evra.

Tužilaštvo je sudu dostavilo zahtev za novo suđenje, jer se sumnja da su Džajić i Cvetković zloupotrebili položaj prilikom prodaje Perice Ognjenovića madridskom Realu, a tužilaštvo je došlo do podataka da se radi o sumi od dva miliona dolara, navode Novosti.

Prema nekim informacijama, kako piše beogradski list, uskoro bi trebalo da bude doneto rešenje o zabrani raspolaganja imovinom koja se vodi na ime optuženih, ali i imovinom koja je u vlasništvu njihovih najbližih srodnika.

Takođe, "Novosti" su prenele i da će u nadležnost Specijalnog tužilaštva najverovatnije preći postupak koji se vodi protiv bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića.

Bivši predsednik fudbalskog saveza i OFK Beograda je u bekstvu, a na teret mu se stavlja da je protivpravno prisvojio 1,1 milion maraka od transfera Vanje Grubača u Hamburg, ali i zloupotreba prilikom transfera Branislava Ivanovića u Lokomotivu i Stevana Stošića u Malagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve