Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.08.2009.

23:36

Stepanović: "Disciplina pre svega"

Posle tri kola Jelen Superlige Srbije, fudbaleri Vojvodine usamljeni su na vrhu tabele i tako će biti bar naredne dve nedelje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Insistiram na igri i kroz nju tražim rezultat. Jer, kada izgubiš igru, dolazi do panike. Takođe, pojedinim igračima dokazao sam da je povratak u elitnu formu moguć samo ako imaju želju i viziju i ako rade maksimalno da igraju u oba pravca i da vrše presiju. Sve je zasnovano na disciplini, i to do detalja", rekao je trener Vojvodine Dragoslav Stepanović.

Novosađani su savladali Hajduk, Metalac i Čukarički, postigli sedam, a primili jedan gol. Iako su imali povoljan raspored na početku domaćeg prvenstva, trener novosadskih "crveno-belih" kaže da je ekipa bila pod pritiskom.

"Zna se da naši rivali nisu imali šta da izgube, s obzirom na to da se zna da Vojvodina, pored „večitih“ mora, jednostavno, stalno da pobeđuje. Na to sam takođe upozoravao igrače i to smo pošteno odradili. U Kuli, recimo, video sam posebnu želju kada smo ostali s igračem manje na terenu, a ni govora nije bilo o sistemu „jao, šta ćemo sada“. Metalac smo dobili na našem terenu malo teže, slabijom našom igrom, a na Banovom brdu ponovo dobra igra i stari kolosek", izjavio je Stepanović.

Iskusni stručnjak rekao je da od igrača, pre svega, zahteva disciplinu.

"I na terenu i van njega. To je delo našeg predsednika Butorovića i moja velika želja da se igrači ponašaju maksimalno profesionalno. Dakle, sve sitnice, koje inače čine život, od trenerke, dresa, kašnjenja na trening, ručak, sastanak... Toga nema. To smo iskorenili i to nam mnogo znači, jer se ogledalo vidi na terenu", izjavio je Stepanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve