Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.08.2009.

17:16

AV:"Junajted pobedio anti-fudbalom"

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger optužio je Mančester junajted da se služio ’antifudbalskom’ taktikom tokom derbi meča protiv tog londonskog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mančester junajted je u subotu savladao Arsenal (2:1), a Venger je rekao da je sudija Majk Din dozvolio fudbalerima šampiona Engleske da neprekidno fauliraju igrače Arsenala. "Jedan fudbaler je napravio 20 prekršaja i nije dobio žuti karton. Ako ste gledali utakmicu znate o kome se radi. Igrači Junajteda se uvek izvuku i to je neverovatno",istakao je Venger.

Sudija Din je tokom pomenute utakmice pokazao ukupno devet žutih kartona, od čega šest fudbalerima Arsenala. Prema pravilima Fudbalskog saveza Engleske (FA) londonski klub će morati da plati kaznu jer tokom meča nije uspeo da kontroliše svoje igrače.

Francuski stručnjak ipak smatra da je nekažnjavanje fudbalera zbog oštrih i namernih startova mnogo veći problem u engleskom fudbalu, nego što je simuliranje prekršaja.

UEFA je prošle nedelje odlučila da kazni fudbalera Arsenala Eduarda zbog simuliranja prekršaja na utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Seltika.

"Mnogo su važniji fudbaleri koji igraju da bi pravili prekršaje, koji ponavljaju takve stvari, a nikada ne budu zbog toga kažnjeni žutim kartonom. To je anti-fudbal. Navijači plaćaju da bi gledali fudbal, a ne izvođenje slobodnih udaraca", zaključio je on.

Zanimljivo je da Venger pred sam kraj duela sa Junajtedom zaradio i isključenje, kada je šutnuo praznu flašu vode pored terena, pošto u poslednjem minutu Arsenalu nije priznat pogodak. Nakon toga sudija Majk Din je na savet četvrtog sudije Lija Proberta treneru 'tobdžija'. Međutim, šef asocijacije menadžera lige Ričard Bivan razgovarao je sa Heketom o ovom incidentu, nakon čega je Heket rekao da će Venger dobiti izvinjenje od odbora koji postavlja sudije na mečevima Premijer lige.

.Fudbaleri Arsenala trenutno zauzimaju šesto mesto u Premijer ligi sa šest bodova iz tri utakmice, dok vodeće ekipe Čelsija i Totenhema imaju maksimalni učinak od 12 bodova. Aktuelni šampion Mančester junajted nalazi se na trećem mesru sa devet osvojenih bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve