Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.08.2009.

09:42

Pobeda Briža, poraz Tuluza

Partizanovi protivnici u Ligi Evrope, Tuluz i Briž, imali su polovičan učinak u domaćim šampionatima proteklog vikenda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuski tim poražen je na svom terenu rezultatom 1:0 od Valensijena, dok je Briž, posle preokreta, savladao Serkl Briž sa 3:2 iako je meč završio sa igračem manje. Ukrajinski Šahtjor sastaje se u ponedeljak sa ekipom Zorje. Partizan je pobedio Hajduk iz Kule sa 1:0 u četvrtom kolu Jelen Superlige Srbije.

Briž je u belgijskom prvenstvu u gostima slavio protiv Serkla Briža u gradskom derbiju 3:2. Domaći tim je već u desetom minnutu imao prednost od 2:0, ali Partizanov rival u Ligi Evrope u 14. minutu smanjuje na 2:1 golom Veslija Snoka.

Osim što je morao da juri zaostatak, tim Briža je u 55. minutu ostao i sa igračem manje zbog isključenja Alkaraza. To, ipak, nije sprečilo Kosterovu ekipu da postigne još dva gola, Aklapa u 65. i Sonk u 76. minutu, i preokretom dođe do sva tri boda i četvrtog mesta na tabeli.

Fudbaleri Tuluza poraženi su od Valensijena rezultatom 1:0 na svom Munisipalu. Jedini strelac na meču bio je Samasa u 87. minutu. Posle četiri kola, ekipa Alena Kazanove zauzima tek 13. mesto u francuskom šampionatu. Tuluzu je to drugi poraz minimalnim rezultatom u četiri dana pošto je izgubio i od Trabzonspora u revašu baraža za Ligu Evrope, ali je zbog 3:1 u prvom meču prošao dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve