Nova vest
Fudbal

Petak, 28.08.2009.

23:23

Barsa osvojila Superkup Evrope

Fudbaleri Barselone osvojili su Superkup Evrope pošto su na stadionu Luj drugi u Monaku pobedili osvajača poslednjeg UEFA kupa Šahtjor posle produžetaka sa 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gol koji je osvajaču Lige šampiona doneo drugi trofej u novoj sezoni (Superkup Španije) postigao je mladi Španac Pedro u 115. minutu. Bilo je ovo sedmo učešće Katalonaca u Superkupu Evrope i tek treća pobeda, dok je Šahtjor prvi put u istoriji kluba igrao ovaj meč.

Pep Gvardiola je tako osvojio već peti trofej u svojoj veoma kratkoj trenerskoj karijeri, pošto je prošle sezone sa Kataloncima osvojio Primeru, kup Španije i Ligu šampiona, a ove sezone je već trijumfovao u Superkupu Španije.

U duelu sa Šahtjorom Barsa je dominirala tokom 120 minuta, ali je imala velikih problema da probije odbranu Ukrajinaca koju je predvodio novi član Barse Čigrinski.

U startnoj postavi šampiona Evrope našao se i bivši igrač Intera Zlatan Ibrahimović koji se očigledno još uvek nije uklopio u sistem Barse. Najbolji igrači na meču ponovo su bili Ćavi i Leo Mesi, a jedini gol na meču je pao upravo nakon sjajnog prodora levonogog Argentinca i odlične asistencije za mladog Pedra.

Prvu šansu Barsa je imala u devetom minutu kada je Anri prošao Srnu i šutirao preko gola. U nastavku prvog dela Barsa je imala veliku terensku nadmoć, ali nije uspevala da stvori prave prilike.

Slična igra viđena je i u drugom delu, pa je meč ušao u produžetke. Trener Šahtjora Mirčea Lučesku u dodatnih pola sata na teren je ubacio Nigerijca Džulijusa Agahovu koji u 100. minutu umalo nije savladao Valdesa.

Odluka je stigla pet minuta pre kraja. Zvanično najbolji igrač prošlogodišnje Lige šampiona Leo Mesi krenuo je u jedan od brojnih solo prodora, sjajno je proigrao mladog Pedra koji je sa 'penala' poslao loptu u levi ugao Pjatova za konačnih 1:0. U ekipi Šahtjora nije bilo Igora Duljaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve