Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.08.2009.

21:53

'Šošoni' kamenovali 'Grobare'

Neposredno pred početak meča Žilina - Partizan (0:2), huligani među navijačima slovačkog kluba su izazvali manji okršaj sa navijačima srpskog šampiona.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Oko 500 navijača Partizana u došlo je u Žilinu uoči revanš utakmice plej-ofa za Ligu Evropa. Ispred ulaza na stadion, gde nije bilo policije, grupa "šošona", navijača Žiline, počela je, prema tvrdnjama svedoka, sa leđa da gađa kamenicama Partizanove navijače, javila je slovačka novinska agencija SITA.

Partizanovi navijači nisu izbrgli sukob, izbila je tuča, i prema informacijama medija, nekoliko ljudi je lakše povređeno, jedan kafić je demoliran, a oštećeno je i nekoliko automobila.

Policija je ubrzo stigla i sprovela navijače Žiline do njihovog sektora, a nekoliko navijača gostiju koji su preskočili ogradu, vratila u njihov sektor, zapretivši, prema izveštajima medija, i uperenim puškama.

Tokom popodneva, uprkos manjim provokacijama i verbalnim čarkama uglavnom domaćih, u centru Žiline vladao je mir. "Šošoni" su čak zajedno sa srpskim navijačima skandirali "Kosovo je srce Srbije" i činilo se da 630 policajaca, među njima i specijalci i još 100 pripadnika železničke policije, neće imati nikakvog posla.

I prolazak Partizanovih navijača iz centra do stadiona i kroz usko grlo ispod železničkog nadvožnjaka, prošao je bez incidenata, sve do te tuče navijačkih grupica na ulazu na stadion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve