Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.08.2009.

19:06

LŠ: Mesi fudbaler godine

Najbolji fudbaler protekle sezone u Ligi šampiona je igrač Barselone, Leo Mesi, kome je pripala i nagrada za najboljeg napadača.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Osim žreba za grupnu fazu takmičenja Lige šampiona, u Monaku su u četvrtak dodeljene i nagrade za najbolje pojedince u prošloj sezoni. Najbolji golman je Edvin van der Sar iz Mančester Junajteda, priznanje za najboljeg odbrambenog fudbalera dobio je kapiten Čelsija Džon Teri, dok je u veznom redu protekle sezone dominirao Ćavi Ernandes iz Barselone.

Srpski reprezentativac i fudbaler Mančester Junajteda, Nemanja Vidić, i ove godine bio je u konkurenciji za najboljeg odbrambenog igrača , ali nije dobio nagradu. Osim njega, Teriju je konkurisao i Pike iz Barselone.

Edvin van der Sar je trijumfovao ispred Petra Čeha (Čelsi) i Viktora Valdesa (Barselona), Ćavi Ernandes ispred Stivena Džerarda (Liverpul) i saigrača Andreasa Inieste, a Mesiju su konkurencija bili Samjuel Eto i Kristijano Ronaldo.

Najbolji golman: Edvin van der Sar
Najbolji odbrambeni igrač: Džon Teri
Najbolji vezni igrač: Ćavi Ernandes
Najbolji napadač i igrač: Leo Mesi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve