Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.08.2009.

17:37

Jovanović:Mali tim sa velikim srcem

Trener fudbalera kiparskog Apoela Ivan Jovanović izjavio je posle plasmana u Ligu šampiona da je to uspeh malog kluba sa velikim srcem.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Apoel je uspeo u revanšu da savlada Kopenhagen rezultatom 3:1 i nadoknadili gol zaostatka (0:1) iz prvog meča. Kiprani su se tako po prvi put u svojoj istoriji plasirali u grupnu fazu takmičenja Lige šampiona.

Rani golovi Kamila Kosovskog i Hrisisa Mihaela Early obezbedili su sigurnu prednost timu iz Nikozije, da bi se potom situacija drastično promenila kada je Dame N'doje postigao je gol u 22. minutu i doveo Dance u dobru poziciju. Međutim, Mihael je četiri minuta pre kraja poluvremena još jednom bio precizan za 3:1 i veliku radost domaćih navijača.

Apoel je nakon toga počeo da igra mnogo defanzivnije i tokom celog drugog poluvremena se branio. Međutim, domaćin je uspešno izdržao sve napade Danaca, da bi na kraju obezbedio da, drugu sezonu za redom, Kipar ima svog predstavnika u LŠ.

"Ovo su istorijski trenuci za nas, postigli smo fenomenalan uspeh, mislim da još nismo potpuno svesni šta smo uradili. Ovo je ogroman uspeh za klub, kao i za kiparski fudbal u celini. Pokušaćemo da nastavimo ono što je prošle sezone započeo Anortozis. Možemo biti ponosni na postignute rezultate tokom leta, naročito protiv ekipa poput beogradskog Partizana i Kopenhagena", izjavio je Jovanović.

"Bila je ovo utakmica sa dva različita poluvremena. U prvom delu igre mi smo konstantno napadali, a u drugom poluvremenu smo se branili. Sada se okrećemo grupnoj fazi takmičenja i siguran sam da ćemo tokom cele sezone nastaviti da reprezentujemo fudbal na najbolji mogući način", ocenio je srpski stručnjak.

Trener Apoela je priznao da nije previše razmišljao o mogućim protivnicima u Ligi šampiona.

"Lakše mi je da navedem timove koje želim da izbegnem u predstojećem žrebu. Mi smo mali klub iz male zemlje koji se takmiči u LŠ, ali imamo veliko srce. Daćemo sve od sebe u ovom takmičenju. Nemoguće je prognozirati šta će se desiti i jedino možemo da se nadamo da ćemo nastaviti da igramo dobar fudbal i pokazati da smo zasluženo ušli u LŠ", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve