Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.08.2009.

10:50

Slovački mediji: Sahranite Grobare

Lokalna štampa u Žilini posvetila je u četvrtak veliku pažnju revanš utakmici baraža za Ligu Evropa između istoimenog tima i Partizana.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U tekstovima dominaraju optimističke izjave domaćih fudbalera i ocena da se slovačka ekipa nalazi samo na korak od plasmana u narednu fazu takmičenja. List 'Jedan den plus' objavio je na dve strane tekst pod naslovom "Sahranite Grobare", aludirajući na popularni nadimak beogradskog tima.

U tekstu se ističe kako bi plasman u Ligu Evropa slovačkoj ekipi doneo zagarantovan profit od više od milion evra, a navodi se i izjava trenera Pavela Hapala koji je ocenio da će Žilina proći dalje ako odigrao kao u prvom meču u Beogradu, koji je završen remijem 1:1.

List navodi i da je lokalna policija u pripravnosti zbog dolaska oko 300 navijača Partizana i podseća da su krajem prošlog meseca navijači kluba iz druge bivše jugoslovenske republike, Hajduka iz Splita u Hrvatskoj, izazvali velike incidente u Žilini.

Sportski dnevnik Šport na naslovnoj strani objavio je sliku trenera slovačke ekipa, uz naslov "Hapalova košulja je spremna za jesen u Evropi".

Ovaj list objavio je i mini-intervju sa iskusnim, 35-godišnjim odbrambenim fudbalerom Vladimirom Lejtnerom, koji je rekao da Žilina može da zaustavi dva najbolja igrača Partizana, Lamina Dijaru i Almamija Moreiru, za koga se ne zna da li će igrati.

List je objavio i kratku istoriju Partizana, uz podatke o najboljim strelcima i igračima 'crno-belih'. Kao jednu od zanimljivosti Šport je naveo i podatak da je Lotar Mateus trenirao 'crno-bele' 2003. godine, uz komentar "Nemac među partizanama! Možete li to da zamislite?".

Šport je objavio i da su karte za utakmicu rasprodate, a kapacitet stadiona "Pod Dubnom" iznosi 11.300 mesta.

Revanš utakmica između Žiline i Partizana igra se u četvrtak od 19.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve