Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.08.2009.

14:35

LŠ: Poslednji dani kvalifikacija

Deset uesnika Lige šampiona biće poznato posle revanša četvrtog kola kvalifikacija koji su na programu u utorak i sredu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čak sedam timova koji revanše igraju kao domaćini imaju prednost posle prvih mečeva, a na spisku 'viđenih' učesnika Lige šampiona je i Olimpik iz Liona posle 5:1 u prvoj utakmici sa Anderlehtom. Madridski Atletiko, Debrecin, Makabi Haifa, Cirih, Olimpijakos, Arsenal i Štutgart imaju prednost, a Fiorentina u revanšu sa Sportingom kreće od 'nule'.

Na osnovu rezultata prve utakmice najuzbudljivije bi moglo da bude u Limasolu gde će APOEL pokušati da nadoknadi prednost prvaka Danske, Kopenhagena iz prvog susreta.

Sve utakmice u utorak i sredu počinju u 20.45 po srednjeevropskom vremenu.

utorak, 25. avgust
Atletiko Madrid (Španija) - Panatinaikos (Grčka), 3:2
Debrecin (Mađarska) - Levski Sofija (Bugarska), 2:1
Anderleht (Belgija) - Olimpik Lion (Francuska), 1:5
Makabi Haifa (Izrael) - Red Bul Salcburg (Austrija), 2:1
Cirih (Švajcarska) - Ventspils (Letonija), 3:0

sreda, 26. avgust
Olimpijakos (Grčka) - Šerif Tiraspolj (Moldavija), prvi meč 2:0
APOEL (Kipar) - FC Kopenhagen (Danska), 0:1
Arsenal (Engleska) - Seltik Glazgov (Škotska), 2:0
Štutgart (Nemačka) - Temišvar (Rumunija), 2:0
Fiorentina (Italija) - Sporting Lisabon (Portugalija), 2:2

U takmičenju po grupama učestvovaće još 22 tima koji su, zahvaljujući plasmanu i rejtingu svojih liga, obezbedili direktan plasman, Barselona, Real Madrid, Sevilja (Španija), Liverpul, Čelsi, Mančester Junajted (Engleska), Milan, Internacionale, Juventus (Italija), Bajern Minhen, Volfsburg (Nemačka), Rubin Kazanj, CSKA Moskva (Rusija), Porto (Portugalija), AZ Alkmar (Holandija), Glazgov Rendžers (Škotska), Olimpik Marsej, Žirondin Bordo (Francuska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Bešiktaš (Turska), Standard LIjež (Belgija), Unirea Urzićeni (Rumunija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve