Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.08.2009.

23:52

Barsa osvojila Superkup

Fudbaleri Barselone osvojili su Superkup Španije, pošto su i u revanšu savladali Atletik Bilbao, ovoga puta 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvom meču u Baskiji Barsa je slavila 2:1. Sav posao na Nou Kampu Katalonci su obavili u drugom poluvremenu – dvostruki strelac bio je Lionel Mesi (jednom iz penala), a treći pogodak delo je Bojana Krkića.

Barsa je bila bolja i u prvom poluvremenu, stvorila je nekoliko prilika, ali je golman Iraisos ostao nesavladan.

Ipak, već početkom drugog poluvremena (50. minut), tim Pepa Gvardiole stiže do vođstva. Posle kombinacije Ćavija i Ibrahimovića, Mesi je maestralno predriblao protivničkog fudbalera i desnom nogom skoro iz ’mrtvog’ ugla potkopao loptu i pogodio gol – 1:0.

U 68. minutu Dani Alveš je oboren u kaznenom prostoru, iako je otvoreno pitanje da li je start bio prvo na loptu, a tek onda na Brazlica. Mesi je savršeno, u gornji levi ugao izveo penal i duplirao prednost.

Arsa je sa lakoćom dolazila do gola gostiju, stvarala šanse, ali je treći pogodak posledica skandalozne greške odbrane Bilbaa – Krkić, koji je 60-ak sekundi ranije ušao u igru, iskoristio je loš povratni pas, predriblao Iraisosa i ušetao se u gol za konačnih 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve