Nova vest
Fudbal

Subota, 22.08.2009.

20:17

Lampard obećao 20 golova

Vezni igrač Čelsija Frenk Lampard obećao je da će ponovo uspeti da postigne više od 20 golova za svoj tim u sezoni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lampard, kome je pošlo za rukom da postigne preko 20 golova u protekle četiri sezone, tvrdi da je za tim najbitnije da ima pouzdane igrače sredine terena, koji su sposobni da postižu mnogo golova. “Kada pogledate bilo koji veliki tim, videćete da svaki ima barem po jednog fudbalera sredine terena koji postiže dosta golova”, rekao je Englez.

Stiven Džerard je najbolji primer toga. Pol Skols je to proteklih godina bio u Junajtedu. Kristijano Ronaldo je takođe tehnički bio vezni igrač, pa je pravio pometnju u šesnaestercu protivnika.”

Zvezda londonskog kluba je naglasio i da se raduje novoj sezoni i šansi da se osvoji titula, kao i da se ne brini na kojoj će poziciji igrati pod rukovodstvom novog menadžera Karla Ančelotija.

“Mislim da će mi odgovarati svaka pozicija na kojoj budem igrao u dijamantu, levo, desno, ili na vrhu. Svakako ću imati priliku da ulazim u šesnaesterac i dajem golove. Sve više veznih igrača to radi. Nekada je bio uspeh da vezista postigne 10 golova, dok danas niste uspešni ako ne date barem 20”, dodao je Lampard.

Još jedan igrač sredine terena, Mihael Balak, rekao je da klub ima realne šanse da osvoji svako takmičenje, iako je za osvajanje svakog trofeja potrebno i malo sreće.

“Pokušaćemo da osvojimo sva četiri takmičenja. Imamo odlične igrače, kao i mnogo iskustva, i želimo slavu u Engleskoj, ali i u Evropi. Pošto smo tesno izgubili od Junajteda u finalu 2008, sada imamo sve što treba za titulu, a nadam se da će nas poslužiti i sreća, koju svakako nismo imali protiv Barselone prošle godine”, rekao je Balak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve