Nova vest
Fudbal

Subota, 22.08.2009.

17:46

JSL: Pobeda Voše, domaćini uspešni

Fudbaleri Vojvodine, Smedereva, OFK Beograda i Borca zabeležili su pobede u drugom kolu Jelen Super lige, a prvi remi sezone odigrali su Mladi Radnik i Spartak.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle dva kola stoprocentan učinak imaju Vojvodina i OFK Beograd, dok su Jagodina, BSK i Metalac bez bodova. Preostale tri utakmice igraju se u nedelju, kada nastupaju beogradski večiti rivali, koji su u četvrtak igrali mečeve u Ligi Evrope. Od 17.30 Partizan gostuje Javoru, a Hajduk dočekuje Čukarički. Kolo od 20 časova zatvaraju Crvena zvezda i Rad.

Drugu pobedu Vojvodina je obezbedila zahvaljujući pogotku Dragana Mrđe na sredini drugog poluvremena. Prvo poluvreme nije donelo mnogo prilika, ali je od starta drugog dela Vojvodina vršila pritisak, stvarala prilike, što je posle 20 minuta donelo rezultat: Živković je centrirao, a Mrđa postigao prvi gol sezone. Do kraja meča domaćin je imao prilike da poveća prednost, nije ih iskoristio, ali ri boda ostaju na Karađorđu.

Smederevci su do prve pobede po povratku u elitu izborili pred oko 3500 navijača. Napredak je odolevao do samog finiša, ali je u 83. minutu odličnu akciju domaćeg tima krunisao Saša Ranković, prošle godine napadač lokalnog rivala Mladog Radnika, koji je debiztovao posle duge pauze zbog povrede.

"Oni su se izuzetno dobro branili, ali im je pažnja na kraju popustila. Ovu utakmicu moramo da brzo zaboravimo i koncentrišemo se na nove pobede", izjavio je odmah posle meča Slaviša Stojanović, vezni igrač Smedervaca.

Na Karaburmi je presudio Uroš Sinđić, pogotkom 20 minuta pre kraja. Jagodina je došla u Beograd sa željom da dođe do prvog boda, posle startnog poraza od Zvezde, ali je OFK nastavio dobar start sezone, posle pobede u Subotici.

Prvi remi u Jelen Superligi ove sezone viđen je u Požarevcu, gde je prvi put u istoriji igran meč elitnog ranga. Gosti, koji su posle pada do treće lige i povratka među najbolje izgubili na startu sezone, poveli su u 49. minutu golom Slobodana Simovića. Domaćin je u drugom poluvremenu igrao izuzetno ofanzivno, sa tri napadača, što im je donelo izjednačenje kada je Predrag Luka pogodio mrežu. Finiš je bio obostrano otvoren, obe ekipe su imali po nekoliko prilika, ali pogodaka više nije bilo.

Kraj Morave priča je završena već posle pola sata. Najbrži gol u dosadašnjem toku lige postigao je Boban Stojanović, koji je mrežu ekipe iz Borče pogodio u drugom minutu. Oko hiljadu gledalaca je novu radost doživelo trideset minuta kasnije, kada je još jedan bivši junior Crvene zvezde Miloš Stojčev obezbedio pobedu za "Zebre". BSK je još jednom prikazao veoma slabu igru,. a Borac je već preboleo startni debakl u Humskoj.

Vojvodina – Metalac 1:0
D. Mrđa 64
Smederevo – Napredak 1:0
S. Ranković 83
OFK Beograd – Jagodina 1:0
U. Sinđić 69
Mladi radnik – Spartak Zlatibor voda 1:1
P. Luka 72 - S. Simović 49
Borac – BSK 2:0
B. Stojanović 2, M. Stojčev 32

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve