Nova vest
Fudbal

Subota, 22.08.2009.

17:31

Poraz Bajerna, ubedljivi Leverkuzen

Fudbaleri minhenskog Bajerna ni posle tri kola nemaju pobedu, pošto su posle dva remija izgubili na gostovanju Majncu rezultatom 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bajer iz Leverkuzena je deklasirao Frajburg u gostima 5:0, a Hanover je u Nirnbergu slavio 2:0. Borusija i Štutgart su u Dortmundu remizirali 1:1, golova nije bilo na susretu Kelna i Ajntrahta, baš kao ni u susretu Hofenhajm – Šalke u petak.

Majnc je na stadionu Bruhveg potpuno kontrolisao igru protiv Bajerna, a posle nekoliko solidnih pokušaja došao je u vođstvio preko Andreasa Ivanšica. Reprezentativac Austrije primio je loptu na 15-ak metara iskosa sa leve strane i šutirao, a golmanu Rensingu je lopta prošla ispod ruke – 1:0 u 25. minutu.

Četiri minuta kasnije Artistid Banse je posle smušene reakcije cele odbrane gostiju fantastičnim makazicama pogodio prečku, ali je u 39. minutu duplirao prednost domaćih. Heler je centrirao sa desne strane, Van Bujtena je preletela lopta, a 24-godišnji Banse je glavom savladao Rensinga.

Trener Bavaraca Lui van Gal napravio je dve izmene još u prvom poluvremenu, a početkom drugog Bajern je smanjio rezultat. Noveski je glavom skrenuo loptu u sopstveni gol u 48. minutu, a gosti su do kraja napadali. Ipak, ni Švajnštajger ni Mile ni Olić nisu uspeli da savladaju Hajnca Milera i ostalo je 2:1.

Borusija je protiv Štutgarta povela u 27. minutu, kada je Nelson Valdes iskoristio dodavanje Sahina i zatresao mrežu Lemana. Ipak, početkom drugog dela igra ’švabe’ dolaze do boda, pošto je Georg Nidermajer glavom postigao izjednačujući gol. Srpski reprezentativac Neven Subotić igrao je ceo meč za tim iz Dormunda.

Najzaslužniji za ubedljiv trijumf Leverkuzena bili su dvostruki strelci Trankilo Barneta i korpulentni Eren Derdijo, dok je vodeći gol dao Stefan Kisling.

petak:
Hofenhajm – Šalke 0:0
subota:
Borusija Dortmund – Štutgart 1:1
Valdes 27 - Nidermajer 47
Keln – Ajntraht 0:0
Nirnberg – Hanover 0:2
Štajner 15, 86
Frajburg – Bajer Leverkuzen 0:5
Kisling 35, Barneta 47, 75, Derdijok 59, 84
Majnc – Bajern Minhen 2:1
Ivanšic 25, Banse 37 - Noveski 47 (auto-gol)
nedelja:
Bohum – Herta
Volfsburg – HSV
Verder – Borusija Menhengladbah

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve