Nova vest
Fudbal

Subota, 15.08.2009.

21:04

Slavija pobedila u Buđejovicama

Fudbaleri Slavije iz Praga pobedili su kao gosti Dinamo Česke Buđejovice rezultatom 1:0, u četvrtom kolu Gambrinus lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol za protivnika Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope postigao je Jaroslav Černi u 23. minutu. Slavija, koja brani titulu šampiona, posle dva uzastopna trijumfa probila se na peto mesto lige sa sedam bodova, tri manje od vodećeg Brna. Prvi meč Slavija i Zvezda igraju u četvrtak na praškom stadionu Eden.

Posle nekoliko dobrih napada domaćih u prvih dvadesetak minuta vođstvo Slaviji doneo je Jaroslav Černi udarcem levom nogom sa 10 metara, posle asistencije po zemlji Volešaka.

Dinamo je nastavio da ugrožava golmaan Hanuša, koji je uspeo da sačuva mrežu u četiri opasne situacije.

Slavije se oslobodila pritiska sredinom drugog poluvremena i stvorila nekoliko prilika, ali rezultat nije promenjen.

SK Dinamo Česke Buđejovice – SK Slavija Prag 0:1 (0:1)

Gledalaca: 4812. Gol: Jaroslav Černi u 22. minutu. Žuti kartoni: Homolač, Hunal, Mezlik – Krajčik, Ragued.

Dinamo: Kučera – Rigel, Jarabica, Hunal, Žižka – Hadson (70. Dolejš), Homolač (83. Timm), Benat, Šima (70. Mezlik) – Mesaroš, Ondrašek.

Slavija: Hanuš – Krajčik (46. Čelustka), Suhi, Vomačka, Hubaček – Volešak, Ragued, Belaid, Jaroslav Černi – Šenkeržík (73. Milan Černi), Vlček (86. Naumov).

Slavija je počela prodaju karata za meč sa Crvenom zvezdom, po ceni od 250 do 550 kruna (približno 10 do 20 evra, karte za srpske navijače prodaju se isključivo preko FK Crvena zvezda). Objavljen je i raspored puta za navijače Slavije, koji putuju sa klubom u Beogradu, u okviru kojeg je predviđena poseta Novom Sadu i bratskom FK Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve