Nova vest
Fudbal

Subota, 15.08.2009.

18:20

Remi Bajerna, ubedljivi HSV

Fudbaleri Bajerna zabeležili su i drugi remi, dok su Hamburg i Štutgart ostvarili ubedljive pobede u drugom kolu Bundeslige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vicešampion Nemačke Bajern igrao je nerešeno sa Verderom 1:1 u drugom kolu Bundeslige. Štutgart je posle poraza u prvom kolu bio ubedljiv protiv Frajburga (4:2) u derbiju pokrajine Baden-Virtenberg, a visoku pobedu zabeležio je i HSV, savladavši Dortmund sa 4:1. Minimalnu pobedu ostvario je Leverkuzen protiv Hofenhajma, dok su mečevi Hanover – Majnc i Ajntraht - Nirnberg završeni rezultatom 1:1.

Navijači u Mercedes-Benc Areni, posle dosadnog prvog poluvremena, svakako nisu očekivali da će prisustvovati pravoj goleadi u drugih 45 minuta. Seriju od ukupno šest pogodaka otvorio je Pavel Pogrebnjak, svojim prvim golom za novi klub, u 53. minutu. Vođstvo ’švaba’ duplirao je Elson u 65. minutu iz penala, posle faula nad Pogrebnjakom u kaznenom prostoru, a zatim je Idrisu smanjio na 2:1. Elson je bio povisio na 3:1 petnaest minuta pre kraja, a Idrisu je drugim golom ponovo smanjio na gol zaostatka. Konačan rezultat postavlja Šajber minut pre kraja.

Bajern je u prvom kolu remizirao sa Hofenhajmom u gostima, a istim rezultatom završio se i meč na Alijanc Areni sa Verderom. Iako je Bajern kontrolisao igru u prvom poluvremenu, Mesut Ozil postigao je pogodak za Verder u 39. minutu na asistenciju Arona Hanta. U nastavku Bajern je nastavio sa presingom, u igru je ušao i Frank Riberi u 62. minutu što se isplatilo deset minuta kasnije kada je Mario Gomez postigao svoj prvi pogodak za Bavarce, posle centaršuta Filipa Lama. Duško Tošić je meč proveo na klupi za rezerve.

U uzbudljivoj utakmici između Hamburga i Borusije iz Dortmunda viđeno je pet golova, od čega čak četiri u prvih 12 minuta igre. Gaj Demel je doveo domaćine u vođstvo već u trećem minutu posle kornera koji je izveo Trohovski. Prednost Hamburga je trajala dva minuta, nakon čega je Nelson Valdes plasirao loptu pored istrčalog Rosta. Samo pet minuta kasnije Ze Roberto je postigao drugi gol za HSV, a treći pogodak za domaću ekipu viđen je već u 12. minutu kada je Paolo Gerero sa jedanaest metara pogodio mrežu. Usledio je period mirnije igre sve do 72. minuta kada je mladi reprezentativac Švedske i ovoletošnje pojačanje Markus Berg postigao svoj prvi pogodak za klub. Neven Subotić je odigrao svih 90 minuta za ’milionere’.

Leverkuzen je savladao Hofenhajm minimalnim rezultatom, a jedini pogodak postignut je sredinom drugog poluvremena. Igrao se 68. minut kada Eren Derdijok petom vratio loptu ka Štefanu Kislingu koji je prešao Josipa Šimunića i potom savladao Tima Hildebranda.

Hanover i Majnc su podelili bodove pošto je meč završen nerešeno, 1:1. Gosti su poveli u 53. minutu pogotkom Aristida Bansea, ali stečenu prednost nisu dugo sačuvali pošto je samo tri minuta kasnije Jirži Štajner sa penala postavio konačnih 1:1.

Istim rezultatom završen je i susret između Ajntrahta i Nirnberga. Joanis Amantidis je u 17. minutu poslao centaršut na levu stranu gde je Aleksander Majer savršeno ’spustio’ loptu Kaiu kome nije bilo teško da dovede svoju ekipu u vođstvo. Ipak, švajcarski napadač Albert Bunjaku osvojio je bod za gostujuću u ekipu u 64. minutu posle asistencije Angelosa Karisteasa. Srpski fudbaler Nikola Petković bio je na klupi za rezerve Ajntrahta.

U subotu još igraju Keln i šampion Volfsbrug, dok se u nedelju igraju mečevi Menhengladbah – Herta i Šalke – Bohum.

Rezultati drugog kola Bundeslige:
Bajer Leverkuzen – Hofenhajm 1:0
(Kisling 68)
Bajern – Verder 1:1
(Gomez 72 – Ozil 39)
Hamburg – Borusija Dortmund 4:1
(Demel 3, 12, Ze Roberto 10, Berg 72 – Valdes 4)
Hanover – Majnc 1:1
(Štajner 56p – Banse 53)
Štutgart – Frajburg 4:2
(Pogrebnjak 53, Elson 65p, 76, Šajber 89 – Idrisu 70, 85)
Ajntraht – Nirnberg 1:1
(Kaio 17 – Bunjaku 64)

subota:
Keln – Volfsburg

nedelja:
Borusija Menhengladbah – Herta (13:30h)
Šalke – Bohum (15:30)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve