Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.08.2009.

17:22

Ventspils promenio trenera!?

Prvaci Letonije i učesnici plej ofa za plasman u Ligu šampiona, fudbaleri Ventspilsa, dobili su novog trenera sedam dana pred 'utakmicu godine'.

Izvor: B92, www.uefa.com

Autor:B92, www.uefa.com

Default images

Iako je sa ekipom Ventspilsa ostvario najveći uspeh na evropskoj sceni u istoriji kluba Ukrajinac Roman Grigorčuk napustio je klupu a novi trener je Italijan Nuncio Zavetijeri. "Novom treneru želim puno sreće," rekao je Grigorčuk za sajt uefa.com, "Obe strane odluku su donele odavno. Pamtiću vreme u Ventspilsu zauvek. Dosta smo ostvarili i verujem da su navijači srećni."

Grigorčuk je u klub došao 2005. godine i osvojio tri titule u nizu (2006, 2007, 2008) i Kup Letonije 2005. i 2007. godine. Ventspils je trenutno vodeći tim lige sa 45 bodova iz 19 mečeva.

Bez obzira na ishod dvomeča sa prvakom Švajcarske, Cirihom, Ventspils će, prvi put u klupskoj istorij, igrati u grupnoj fazi nekog takmičenja koje organizuje UEFA.

Zavetijeri, koji je potpisao dvogodišnji ugovor, vodio je mlade timove Milana i Intera i bio pomoćni trener u Udinezeu. Ima 42 godine a na klupi Ventspilsa debitovaće 15. avgusta kada njegov novi klub igra sa Jirmalom.

Četiri dana kasnije u gradu na severozapadu Letonije koji ima 45.000 stanovnika gostovaće ekipa Ciriha. Klub osnovan 1997. godine utakmice igra na Olimpijskom stadionu kapaciteta 3.200 mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve