Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.08.2009.

11:44

Maluda: "Moramo da pobedimo Farane"

Reprezentativac Francuske Floran Maluda izjavio je da njegov tim neće imati pravo na opravdanja u slučaju da ne pobedi u predstojećem meču sa Farskim Ostrvima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nema izgovora, ne smemo biti takvi", rekao je Maluda novinarima u Klerfontenu gde se ’trikolori’ pripremaju za meč kvalivikacija za SP 2010. godine. Maluda je to rekao svestan činjenice da će njegov tim na gostovanju u Toršavnu morati da se izbori sa vetrom, lošim terenom i protivnikom koji se koncetriše isključivo na odbranu svog gola.

Franuska je na pet dosadašnjih utakmica osvojila 10 bodova, osam manje od vodeće Srbije od koje je odigrala dva meča manje. Pobeda na Farskim Ostrvima, ipak, apsolutni je imperativ za svetskog šampiona iz 1998. godine. Treća je reprezentacija Litvanije sa devet bodova iz sedam mečeva, a potom slede selekcije Austrija i Rumunija sa po sedam bodova iz šest utakmica. Na začelju su Farska Ostrva sa samo jednim osvojenim bodom.

"Jasno je da smo u teškoj situaciji, ali sami smo krivi za to. Moramo da trijumfujemo na svakom sledećem meču, a ako to ne učinimo na Farskim Ostrvima ne moramo ni da razmišljamo o Srbiji i Rumuniji", ocenio je Maluda.

Odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Mundijal u južnoj Africi Francuzi će igrati u septembru kada će dočekati Rumuniju, a potom gostovati selekciji Srbije.

"Borimo se za prvo mesto u grupi i da ne smemo da pokažemo znake slabosti. Međutim, situacija je dovoljno teška za nas i bez razmišljanja o mečevima koji su toliko udaljeni", rekao je Maluda.

Loša vest za selektora Fracuske Rajmona Domeneka je da se napadač Barselone Tijeri Anri povredio i neće igrati protiv Farskih ostrva, jer je u ponedeljak osetio bol u obe ahilove tetive. Kvalifikacioni meč za prvenstvo sveta 2010. u Južnoj Africi igra se u sredu, 12. avgusta, dok će lider sedme kvalifikacione grupe Srbija ovaj reprezentativni termin iskoristiti za prijateljski meč sa Južnom Afrikom, domaćinom narednog Mondijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve