Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.08.2009.

10:54

'Grof' preuzima Zenit?

Crnogorski stručnjak Miodrag Božović prvi je kandidat za novog trenera Zenita, posle odlaska Holanđanina Dika Advokata.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Božović, koji je trenutni trener FK Moskve, ranije je već razgovarao sa predstavnicima kluba iz Sankt Peterburga, posle čega je ostavljena mogućnost da preuzme Zenit u novembru, po okončanju sezone. U slučaju dogovora, Zenit bi verovatno morao da plati obeštećenje Moskvi pošto je popularni ’Grof’ sa Moskovljanima potpisao dvogodišnji ugovor koji ističe naredne godine.

Prema pisanju medija, Zenit bi bio spreman da plati i do milion dolara.

Moskva je prošle godine prvenstvo završila na devetoj poziciji, a trenutno se nalazi na četvrtom mestu, sa četiri boda zaostatka u odnosu na vodeći Rubin.

Pored Božovića, kao potencijalni kandidat za kormilo Zenita spominje se i bivši trener Intera Roberto Mančini koji je bez posla od maja 2008. godine.

Zenit je u ponedeljak, posle serije loših rezultata, otpustio Holanđanina Dika Advokata, koji je u klub došao 2006. godine i sa kojim je osvojio titulu prvaka i Kup UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve