Nova vest
Fudbal

Subota, 08.08.2009.

19:40

Dinamo želi da vrati Ševčenka

Uprava ukrajinskog Dinamo iz Kijeva pokušaće u svoje redove da vrati napadača Andreja Ševčenka, koji je trenutno član londonskog Čelsija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nameravam da razgovaram sa Ševčenkom sledeće nedelje, kada bude došao da igra za reprezentaciju Ukrajine protiv Turske. Bio bih presrećan da ekipa dobije takvog napadača", izjavio je predsednik kluba Igor Surkis za britansku televiziju Skaj. Ševčenko, koji ima 32 godine, karijeru je počeo 1994. godine u Dinamu, a nakon pet godina otišao je u italijanski Milan.

Reprezentativac Ukrajine u Milanu se zadržao do 2006. godine, kada ga je kupio Čelsi. Zbog male minutaže i slabih partija Čelsi ga je prošle sezone ustupio Milanu na pozajmicu, a letos se vratio u londonski klub.

Na 117 utakmica za Dinamo Ševčenko je postigao 60 golova, dok je za Milan odigrao 208 mečeva i dao 127 golova. Za reprezentaciju Ukrajine postigao je 41 gol na 87 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve