Nova vest
Fudbal

Petak, 31.07.2009.

22:02

Organizatori krivi za incidente

Potpredsednica hrvatske vlade Đurđa Adlešić osudila je organizatore meča Žilina - Hajduk (1:1) da su odgovorni za sukob navijača splitskog kluba i policije.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Pre početka meča između slovačke Žiline i splitskog Hajduka, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, došlo je do sukoba slovačke policije i navijača hrvatskog kluba. Adlešićeva je u petak izjavila, komentarišući sukob navijača splitske ’Torcide’ sa slovačkom policijom,da su organizatori meča izbegli mogućnost rešavanja problema na kvalitetniji i mirniji način.

"Držim da moramo imati nultu toleranciju prema nasilju, ali, ovog puta mi se čini da su organizatori utakmice izbegli mogućnost rešavanja problema na drugi način, odnosno, na jedan kvalitetniji i mirniji način", istakla je Đurđa Adlešić, nakon što je dobila sve podatke o incidentu od uprave policije

Potpredsednica vlade je ocenila da je to moglo da se reši sa mnogo manje povređenih ili da do toga nije ni trebalo da dođe i navela da je hrvatska policija odradila sav potrebni posao i pripreme, kao i da je dala drugoj strani sve potrebne podatke. Ona je dodala i da su navijači ispoštovali sve odluke koje su preuzeli u pregovorima s organizatorima meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve