Nova vest
Fudbal

Petak, 31.07.2009.

12:43

Mutu plaća Čelsiju 17,2 miliona

Sud za sportsku arbitražu (CAS) naredio je fudbaleru Adrijanu Mutuu da svom bivšem klubu Čelsiju plati 17,2 miliona evra kompenzacije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Londonski premijerligaš otpustio je Rumuna jer je konzumirao kokain. Mutu se prošlog avgusta žalio sudu u Lozani na odluku Svetske fudbalske federacije (FIFA) koja je odredila da 30-godišnji rumunski fudbaler ipak mora da plati odštetu Čelsiju.

Čelsi je otpustio Mutua u oktobru 2004. godine nakon što su njegovi doping rezultati bili pozitivni na kokain i suspendovan je na sedam meseci.

Londonski klub je za Mutua 2003. godine platio Parmi 17,6 miliona evra, ali nije dobio obeštećenje kada je rumunski reprezentativac prešao u Juventus kao slobodan igrač, za vreme suspenzije.

Mutu je 2006. godine iz Juventusa prešao u Fiorentinu i još igra za klub iz Firence.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve