Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.07.2009.

18:18

Džerard:Udario sam ga u samoodbrani

Kapiten fudbalskog kluba Liverpul Stiven Džerard priznao je da je udario čoveka koji mu u baru nije dozvolio da naruči pesmu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Džerard je objasnio da se potukao zbog pogrešne procene i da je ustvari on napadnut. Fudbaler je naveo da nije kriv po optužnici za izazivanje nereda u baru ’Launž In’ u noći između 29. i 30. decembra kada je proslavljao pobedu nad ekipom Njukasla od 5:1, već da je u pitanju bila samoodbrana.

Džerard je tada optužen zbog tuče sa 34-godišnji biznismenom Markusom Mekgijem. Engleski reprezentativac je pred sudom u Liverpulu izjavio da se seća da je desnom rukom dva ili tri puta u samoodbrani zamahnuo prema Mekgiju.

Džerardov prijatelj prethodno je već udario Mekgija, ali je fudbaler rekao da nije znao za to.

"Mislio sam da je krenuo da me udari. Išao je ka meni, a ponašanje mu je bilo potpuno drugačije nego kada smo se nešto ranije prepirali", rekao je Džerard.

"Pogrešio sam što sam mislio da me je napao. Sada je očigledno da je on već bio udaren i da je reagovao zato što je mislio da sam ja to učinio. Krenuo je na mene, a onda sam ja reagovao. Nisam imao nameru da se bijem, uznemiren sam zbog cele situacije", dodao je 29-godišnji Džerard.

Džerard je rekao i da je cela tuča trajala oko pet sekundi pre nego što su ih razdvojili i istakao da nikada nije imao problema sa zakonom. On je dodao da je jedino kao 19- godišnjak osuđen zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Očekuje se da porota donese presudu u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve