Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.07.2009.

17:58

Ratko Dostanić preuzeo Levski

Fudbalski klub Levski iz Sofije otpustio je trenera Emila Veleva i na njegovo mesto postavio srpskog stručnjaka Ratka Dostanića, saopštio je taj klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vlasnik aktuelnog šampiona Bugarske Todor Batkov odlučio je da otpusti Veleva samo dva dana posle trijumfa od 9:0 u dvomeču sa ekipom Sent Jullije iz Andore, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Velev je prošle sezone predvodio Levski do tiule prvaka Bugarske, ali je došao u sukob sa navijačima kluba i bugarskim medijima.

Velev, bivši vezni fudbaler Levskog, postao je tako treći bugarski trener koji je otpušten u poslednjih 14 meseci, posle Stanimira Stoilova i Velislava Vutusova.

Ipak, mnogi navijači Levskog preispituju trenutak kada je došlo do promene prvog trenera, uz konstataciju da je to trebalo učiniti na kraju prošle sezone, a ne na startu nove evropske kampanje.

Verovatno je ova promena došla kasno, ali se nadam da neće biti fatalna i da ćemo ove sezone imati dobre rezultate”, rekao je Batkov na konferenciji za novinare.

Dostanić je potpisao dvogodišnji ugovor sa opcijom da se saradnja nastavi i u trećoj sezoni.

Levski je veliki klub i čast mi je da budem trener tog kluba”, izjavio je 49-godišnji Dostanić, kome je ovo drugi put da radi u tom klubu, pošto je pre šest godina obavljao funkciju pomoćnog trenera.

Srpski stručnjak u karijeri je vodio Crvenu zvezdu, Slaviju iz Sofije i Vardar iz Skoplja, a debitovaće na klupi Levskog narednog utorka protiv FK Bakija iz Azerbejdžana, u trećem kolu kvalifikacija za LŠ .

Batkov je takođe otpustio sportskog direktora Danijela Borimiova i zamenio ga sa napadačem i ljubimcem navijača Georgijem Ivanovim, koji se trenutno oporavlja od teške povrede, ali planira da nastavi da igra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve