Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.07.2009.

15:24

Benites ne brine zbog loših igara

Trener Liverpula Rafael Benites nije zabrinut slabom igrom njegove ekipe na pripremama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Liverpul je počeo pripreme bez petorice španskih reprezentativaca, koji su pauzirali zbog ranijih obaveza na Kupu konfederacija, dok je kapiten Stiven Džerard ostao u Engleskoj zbog suđenja za učestvovanje u tuči u jednom noćnom klubu u decembru. Benites kaže da je upravo izostanak bitnih igrača razlog slabijih rezultata.

Liverpul do sada nije zabeležio nijednu pobedu. Engleski tim odigrao je 1:1 sa ekipom Tajlanda, 0:0 sa švajcarskim Sent Galenom, dok je poražen sa 1:0 u duelu sa Rapidom iz Beča.

"Teško je kada fudbaleri kasne na pripreme. Moramo da analiziramo situaciju i očekujem da ćemo za dve nedelje sastaviti tim. Nemoguće je odmah oformiti dobru ekipu jer fudbaleri zajedno treniraju samo tri dana. Za sada je dobro", rekao je Benites na konferenciji za novinare u Singapuru.

Na utakmici protiv Tajlanda povredio se odbrambeni igrač Martin Škrtel, dok je napadač Nabil El Zar pokidao ligamente desnog kolena. Oni su otputovali u Englesku gde će početi sa terapijama.

"Otputovali su u Liverpul gde će ih pregledati klupski lekari i proceniti situaciju. Još je rano za prognoze, moramo da sačekamo izveštaj iz Engleske."

Fudbaler sredine terena Jusi Benajun takođe smatra da navijači Liverpula ne bi trebalo da brinu zbog loših rezultata na pripremama.

"Nije važno da li smo pobedili ili izgubili jer želimo da se fizički dobro spremimo. Važno je da budemo potpuno spremni za početak takmičenja u Premijer ligi."

Napadač "crvenih" Fernando Tores, koji je igrao poslednjih 10 minuta protiv Tajlanda, ocenio je da će Liverpul u predstojećoj sezoni osvojiti jedan trofej.

"Možda je ova sezona važnija od prethodne jer imamo dobar tim i mislim da možemo da igramo mnogo bolje nego prošle sezone. Dve godine bez trofeja je predugo za klub kakav je Liverpul. Siguran sam da možemo da osvojimo Premijer ligu ili Ligu šampiona", rekao je Tores.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve