Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.07.2009.

23:44

UEFA smanjila kaznu Drogbi

Evropska fudbalska unija umanjila je kaznu igraču Čelsija Didijeu Drogbi sa četiri na tri utakmice neigranja u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njegovom saigraču Žozeu Bosingvi je sa tri kazna smanjena na dva meča. Drogba je kažnjen zbog nedoličnog ponašanja po završetku revanš utakmice polufinala Lige šampiona koju je Čelsi u maju igrao protiv Barselone. Reprezentativac Obale Slonovače vređao je sudiju meča Toma Heninga Evreba jer je bio nezadovoljan sudjenjem.

Njegovom saigraču Žozeu Bosingvi takodje je smanjena kazna, sa tri utakmice na dve. On je posle utakmice takodje vredjao glavnog sudiju.

UEFA je donela ovakve odluke posle žalbe Čelsija, na današnjem saslušanju koje je bilo zatvoreno za javnost.

Barselona je u revanš utakmici 6. maja postigla izjednačujući gol u sudijskoj nadoknadi vremena i plasirala se u finale zbog više golova postignutih u gostima. Utakmica u Londonu završena je 1:1, a u Barseloni bilo je 0:0.

Fudbaleri Čelsija su posle utakmice okružili švedskog sudiju jer su smatrali da je u nekoliko navrata mogao da dosudi jedanaesterac za londonski klub.

Barselona je u finalu Lige šampiona pobedila branioca titule Mančester junajted sa 2:0 i tako osvojila treći trofej najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve