Nova vest
Fudbal

Petak, 10.07.2009.

11:22

Novi mandat za Savićevića

Kao što je bilo i najavljeno, Dejan Savićević je ponovo izabran za predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Savićević je bio jedini kandidat na izborima na kojima je izabran gotovo jednoglasno, pošto je od 45 prisutnih delegata izborne skupštine, dobio 44 glasa, uz jedan uzdržani. Savićević, koji će na funkciji biti i naredne četiri godine, zahvalio se na poverenju i najavio da će se nastaviti sa ulaganjem u crnogorski fudbal, pre svega infrastrukturu.

Pre svega želim da se zahvalim svima koji su me predložili i podržali da i u narednom, četvorogodišnjem, periodu budem predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore. Ovu podršku doživljavam kao potvrdu u ispravnost mog prethodnog rada i rada mojih saradnika. U tom periodu bilo je dosta posla, dosta akcija, ponekad i teških odluka, ali verujem da su sve bile u interesu crnogorskog fudbala. Fudbalski savez će nastaviti sa značajnim aktivnostima u periodu koji je pred nama, pre svega ulaganju u infrastrukturu i verujem da tu možemo dosta da uradimo. Presudnu ulogu u tim nastojanjima imaju klubovi, opštine i država sa jasnim vizijama i realnim projektima koje će podržati Fudbalski savez Crne Gore. Pomaci su već napravljeni, dobili smo nekoliko dobrih terena i fudbalskih kompleksa, sve je više pomoćnih terena tako da sam siguran da se slika crnogorskog fudbala po ovom pitanju polako, ali sigurno, menja“ , rekao je Savićević.

Prema Savićevićevim rečima, posebna pažnja biće posvećena radu sa svim kategorijama nacionalne selekcije.

Posebnu pažnju posvetićemo reprezentativnim selekcijama. Nastojaćemo da naša ’A’ selekcija u preostalim utakmicama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nastavi sa dobrim igrama i da na kraju ovog ciklusa zauzme mesto u mnogo boljem šeširu za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Odličan start naše mlade reprezentacije i pobeda u Kazahstanu je nagovestila nove dobre generacije mladih crnogorskih igrača. U narednim mečevima posvetićemo pažnju ovoj selekciji kako bi napravila možda i korak dalje od prethodne. Naravno, nećemo zaboraviti ni naše mlađe selekcije, koje su iz dana u dan, na mnogobrojnim okupljanjima, kampovima i utakmicama bogatije za iskustvo koje im je često nedostajalo u odlučujućim mečevima za bolji plasman“, rekao je predsednik FSCG.

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Milana rekao je da će puno posla biti i oko domaćih takmičenja.

Domaća takmičenja biće stalni predmet našeg interesovanja. Glas klubova, trenera i igrača, bolji status i uslovi, poštovanje pravila i propozicija, sportski moral, regularnost takmičenja su u vrhu liste naših budućih prioriteta. Nastavićemo da ulažemo u edukaciju trenera i sudija, da organizujemo seminare za edukaciju administracije klubova, posebno zbog predstojećeg licenciranje klubova i za domaće prvenstvo. Dakle, pred nama su velike obaveze i izazovi, kojima svi zajedno možemo odgovoriti. Uostalom, fudbal to zaslužuje, jer je bio i ostao sport broj jedan“, zaključio je Savićević nakon reizbora na mesto prvog čoveka crnogorskog fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve