Nova vest
Fudbal

Subota, 04.07.2009.

15:06

'Zaratili' Filipović i Burzanović

Selektor Crne Gore Zoran Filipović poručio je fudbaleru Crvene zvezde Igoru Burzanoviću da "dok je on selektor Burzanović neće igrati".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prethodno je Burzanović napao selektora i FS Crne Gore optuživši Filipovića "da se ništa ne pita" a savez da "Crna Gora nema reprezentaciju". Burzanović je poručio i da bi "se valjalo ugledati na Srbiju". Filipović je, pored izjave da Burzanović ubuduće ne računa na njegov poziv objasnio i da zalaganje igrača Zvezde "nije pravo".

"Igor je izneo svoje mišljenje u trenutku kada nije u kombinaciji za poziv među najbolje igrače Crne Gore. Za Kipar i ranije utakmice ga nismo pozivali, zato što njegovo igranje i trčanje, sveukupno zalaganje na terenu nije bilo pravo. U mom konceptu kako treba da izgleda reprezentacija se nije nalazio," rekao je Filipović za podgoričku Arenu, "Iskreno, intervju nisam čitao, ali sam čuo od prijatelja o čemu se radi.
Upoređivao nas je sa Srbijom, i rekao je da nemamo reprezentaciju. Nezamislivo je da fudbaler tako priča o svojoj zemlji. Njegova konstatacija ne odgovara istini. Mi smo prava selekcija. Imamo karakter, imamo srce. Svaki igrač daje svoj maksimum. Dok sam ja selektor Burzanović više neće igrati za Crnu Goru. Zatvorio je vrata reprezentacije
."

Burzanović je Filipovića optužio i da ne utiče na sastav koji izvodi na teren, odnosno imena na spisku reprezentativaca.

"Izlišno je pričati o tome i sličnim optužbama. Samo ja znam kako će izgledati reprezentacija pred neku utakmicu, pred okupljanje. Naravno, dogovaram se sa mojim saradnicima, ali odluka ko će biti pozvan, ko će početi utakmicu je samo moja i ničija više," rekao je Filipović.

Burzanović je za Crnu Goru odigrao ukupno osam utakmica a bio je i strelac gola na prvoj utakmici selekcije te države sa Mađarskom, iz jedanaesterca.

Crna Gora je pod vođstvom Zorana Filipovića odigrala ukupno 17 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve