Nova vest
Fudbal

Subota, 04.07.2009.

12:09

Stanojević objavio širi spisak

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Aleksandar Stanojević objavio je širi spisak od 25 igrača za Evropsko prvenstvo u Ukrajini od 21.jula do 2.avgusta.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Generacija fudbalera rođenih posle 1.1.1990.godine sredinom maja osvojila je prvo mesto u drugom krugu kvalifikacija i izborila plasman među osam najboljih na šampionatu Evrope, a pripreme za najvažnije takmičenje ove generacije startovaće u petak 10. jula.

Okupljanje fudbalera obaviće se u hotelu "M" do 10 sati odakle će se naši omladinci odmah preseliti za Suboticu koja će im biti baza sve do 18.jula. Tokom priprema zakazana je i jedna prijateljska utakmica 15.jula sa Spartak Zlatibor Vodom u Subotici od 17.30 sati.

Na širem spisku igrača se nalaze:

Golmani: Aleksandar Kirovski (Zemun), Nikola Matek (OFK Beograd).

Odbrana: Aleksandar Miljković (Teleoptik), Milan Milanović (Lokomotiva,Moskva), Gojko Ivković (Viking), Filip Pjević (OFK Beograd), Miloš Cvetković, Nemanja Crnoglavac, Dejan Blagojević (Zemun), Vujadin Savić (Crvena zvezda).

Sredina terena: Uroš Matić (Košice), Adem Ljajić (Partizan), Darko Lazović (Crvena zvezda), Predrag Stevanović (Šalke), Miloš Đorđević (Volfsburg), Filip Đuričić (Herenven), Mihajlo Cakić (Zemun), Milan Pršo (Rad), Slobodan Medojević (Vojvodina), Nenad Krstičić (Sampdorija), Nemanja Stošković (Metalac, G.Milanovac).

Napad: Danijel Aleksić (Vojvodina), Nemanja Milić (OFK Beograd), Nemanja Kojić (Rad), Milan Bubalo (Inđija).

Na spisku pozvanih za sada nema veziste OFK Beograda Aleksandra Ignjovskog koji je suspendovan za naredne tri utakmice, a iz UEFA još uvek nije stigao odgovor na žalbu koju je tim povodom uputio FS Srbije. U slučaju da se Ignjovskom umanji kazna, i on bi se našao u konkurenciji za put na Prvenstvo Evrope.

"Na spisku je 25 igrača, ali neću ih sigurno sve imati na raspolaganju od prvog dana, jer će nam se naknadno priključiti Ljajić, Lazović i Savić. Takođe, imamo neizvesnu situaciju sa Krstičićem i Kojićem, koji su dugo pauzirali zbog povreda i videćemo da li će biti u mogućnosti da nam pomognu. Od sastava koji budemo imali, zavisiće i naše ambicije u Ukrajini, jer je grupa izuzetno teška i samo u najjačem sastavu možemo se nadati prolasku u polufinale. Ipak, ne smemo zaboraviti da je i plasman među osam najboljih veliki uspeh, jer na prvenstvu Evrope neće biti između ostalih ni Nemačka, Italija, Holandija, Portugal, Rusija...", rekao je Stanojević.

Naši omladinci za Ukrajinu putuju 19.jula, a sve tri utakmice u B grupi odigraće u Marijupolju, gradu 120 kilometara udaljenom od Donjecka. Na startu reprezentacija se sastaje sa Francuskom 21.jula, tri dana kasnije sa Španijom, a poslednji duel u prvoj fazi takmičenja odigraće sa Turskom 27.jula.

Prve dve reprezentacije nastaviće takmičenje u polufinalu gde će se ukrstiti sa najboljima iz grupe A u kojoj su domaćin Ukrajina, Engleska, Slovenija i Švajcarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve