Nova vest
Fudbal

Subota, 04.07.2009.

10:45

Obradović: „Zanima me samo Ajaks“

Fudbaler Partizana Ivan Obradović izjavio je da ga pre svega interesuje odlazak u Ajaks, iako ne bi imao ništa protiv da ostane među ’crno-belima’.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Ipak, Obradović je naglasio da bi želeo da karijeru nastavi u Ajaksu, gde bi se pridružio Miralemu Sulejmaniju. Levi bek Partizana i Srbije rekao je da ga ne brine to što transfer još uvek nije realizovan, pošto je prelazni rok tek počeo. Obradović je dodao da ne bi bio problem da u Partizanu provede još neko vreme, iako je odlazak u inostranstvo prioritet.

Odavno sam obavestio ljude iz Partizana i mog menadžera da mi je želja da karijeru nastavim u Ajaksu. Interesuje me samo prelazak u klub čiji dres nosi i moj prijatelj Miralem Sulejmani. To mi je prava i najveća želja“, rekao je 20-godišnji fudbaler.

"Nije bilo pregovora, bar ne da ja znam. Nikola brine o statusu mnogih fudbalera, ne verujem da se pričalo o meni iako bih voleo da se transfer realizuje“.

Obradović je istakao kako bi za njega prelazak u Ajaks bio idealna varijanta zbog sjajnog rada sa mladim igračima, po čemu je slavni klub iz Amsterdama poznat.

Za mladog igrača željnog dokazivanja, napretka i stastavanja u inostranstvu, ne postoji bolji klub od Ajaksa. Pre nekoliko dana video sam da se moje ime pominje i na zvaničnom sajtu holandskog kluba, tamošnja štampa me hvali, pa se nadam da će se obistiniti ono što pišu“, rekao je Obradović:

Levi bek 'crno-belih' rekao je da ne brine što se transfer još uvek nije realizovao, iako se o njemu priča već mesec dana.

"Nikako, prelazni rok u Evropi počeo je tek pre dva dana, a po povratku iz Švedske, ljudi iz kluba su mi rekli da se usredsredim samo na treninge, da će oni obaviti posao. Verujem da će izabrati najbolju opciju“.

Za Obradovića je interesovanje pokazao i moskovski CSKA, ali on kaže kako za sada ne razmišlja o tome.

Odlazak na istok Evrope je u drugom planu. Prvi cilj je da nađem dobar klub na zapadu, svestan sam svojih kvaliteta i ne brinem“, rekao je reprezentativac Srbije.

Obradović je rekao da će prelazak u neki evropski klub biti ostvariv i u slučaju da on odigra prvi kvalifikacioni meč za Partizan protiv velškog Rila, koji je zakazan za 14. jul.

Ni to me ne brine jer su mi preneli podatak da i u slučaju da odigram meč protiv Rila, imam pravo nastupa za drugi klub. Potpuno normalno se spremam za duel sa Velšanima, znam da stručni štab u ovom času računa na mene kao na prvog levog beka i spreman sam da udovoljim zahtevima“, kaže Obradović.

Levi bek 'crno-belih' dodao je da nije nemoguće i da ostane u Partizanu još neko vreme.

Nije sve u novcu. Prihvatio bih da igram za Partizan još šest ili 12 meseci, iako je jasno da bih odlaskom u inostranstvom ne samo napredovao u fudbalskom smislu nego i dobro zaradio“, rekao je Obradović.

Obradović je na kraju dodao da će Partizan, u kome je proveo više od decenije, uvek biti njegov klub.

Proveo sam u Humskoj 12 godina, od čega su poslednje dve bile izvanredne. Učestvovao sam u osvajanju četiri trofeja, igrao Ligu UEFA, stekao reprezentativni status, zbog čega je jasno da i kad odem, nijedan klub u inostranstvu neću moći da volim kao ’crno-bele’, oni su moj život

Sikimić (za sada) ostaje

Iako je bilo najavljeno da će defanzivac Partizana Milovan Sikimić karijeru nastaviti u francuskom Klermonu, dogovor je propao, tako da se štoper 'crno-belih' vratio treninzima u "Zemunelu".

Iako je praktično bio postignut dogovor sa Francuzima, mogućnost da Sikimić pređe u drugoligaški Klermon otpala je u poslednjem trenutku.

S obzirom da je prelazni rok u Evropi počeo tek prvog jula, očekuje se da će 28-godišnji fudbaler do kraja leta naći novi klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve