Nova vest
Fudbal

Subota, 04.07.2009.

01:48

Song i Olembe u Vojvodini!?

Rigobert Song i Salomon Olembe, reprezentativci Kameruna, navodno su novi igrači Vojvodine. Takva informacija pojavila se na Vikipediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na potpuno nezvaničnoj internet enciklopediji dvojica Afrikanaca koji su prethodnu sezonu završili u tuskim klubovima nalaze se na spisku igrača novosadskog kluba. Kao moguće pojačanje Vojvodine pominjan je i ranije "jedan reprezentativac Kameruna" a na zvaničnim stranicama kluba poslednja vest je potpis Alina Stojke. U turskim medijima nema informacija o ovim transferima.

Rigobert Song (rođen 1. jula 1976. godine) je jedan od najpoznatijih Kamerunaca u svetu fudbala. Odigrao je 122 utakmice za nacionalni tim, postigao pet golova, a dugogodišnji je kapiten 'Nepobedivih lavova' sa kojima je učestvovao na tri svetska prvenstva.

Prvi klub bio mu je Toner Jaunde, a onda je igrajući fudbal, proputovao Evropom. Bio je član Meca (94 - 98), Salernitane (98-99), Liverpula (99-01), Vest Hema (01-02), Kelna (02), Lansa (02-04), Galatasaraja (04-08) i Trabzonspora.

Za tim koji je osvojio treće mesto u Turskoj prethodne sezone odigrao je 20 utakmica. Ima ugovor sa Trabzonsporom do leta 2010. godine.

Salomon Olembe (8. decembar 1980) je igrač koji se snalazi na više pozicija po levoj strani a ovog proleća bio član Kajzerispora. Odigrao je samo 12 utakmica i 545 minuta za ekipu koja je zauzela sedmo mesto u prvenstvu Turske. Od nedavno je slobodan igrač.

Karijeru je počeo u Nantu, kasnije je nastupao za Olimpik iz Marseja, Lids, katarski Al Rajan i Vigan. Bio je reprezentativac Kameruna 65 puta, postigao je četiri gola za nacionalni tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve