Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.07.2009.

19:46

Dik Advokat novi selektor Belgije

Trener Zenita iz Sankt Peterburga, holandski stručnjak Dik Advokat, imenovan je za selektora fudbalske reprezentacije Belgije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Advokat će preuzeti belgijski nacionalni tim 1. januara 2009. godine, kada mu ističe ugovor sa ruskim klubom. Holanđanin će najbolje fudbalere Belgije preuzeti od Renea Vanderejkena, koji je otpušten u aprilu posle dvostrukog poraza u susretima sa Bosnom i Hercegovinom, u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2010.

Poznati 61-godišnji stručnjak je angažovan na dve godine, sa mogućnošću produžetka saradnje ukoliko se Belgija plasira na prvenstvo Evrope 2012.

"Danas smo se sporazumeli da Advokat preuzme nacionalnu reprezentaciju od 1. januara 2010", saopštila je Belgijska fudbalska federacija.

Belgijski mediji navode da će Advokat, poznat po nadimku "Mali general", imati godišnju platu od oko 600.000 evra.

Tokom bogate karijere Holanđanin je, pored Zenita, vodio PSV Ajndhoven, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah i Harlem, kao i nacionalne reprezentacije Holandije, Južne Koreje i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pod vođstvom Advokata fudbaleri Zenita su prošle godine osvojili trofej Kupa UEFA i evropski Superkup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve