Nova vest
Fudbal

Petak, 26.06.2009.

14:19

Zvezda predstavila Lazovića

Dosadašnji fudbaler čačanskog Borca Darko Lazović zvanično je predstavljen kao novo pojačanje Crvene zvezde.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Lazović, koji je sa "crveno-belima" potpisao četvorogodišnji ugovor, izjavio je da je u Zvezdu došao da osvaja trofeje i demantovao spekulacije da je veliki navijač ljutog Zvezdinog rivala Partizana.

"Ne želim to da komentarišem, pošto je sve to apsolutno netačno", rekao je Lazović odgovarajući na pitanje novinara da li je tačno da je prilikom pregovora sa prethodnom upravom Zvezde na trening Borca došao u dresu Partizana.

"Presrećan sam zbog dolaska u Zvezdu i nadam se da ću opravdati očekivanja i osvojiti sve što se osvojiti može. Znam da mi je konkurencija na mojoj primarnoj poziciji desnog veznog igrača iskusni (Nikola) Lazetić, ali ću se truditi da se izborim za mesto u timu", dodao je 18-godišnji fudbaler.

Zadovoljan je bio i sportski direktor Zvezde Ivan Adžić.

"Doveli smo jednog od najperspektivnijih igrača u zemlji, ali i u regionu. Brzog, prodornog igrača, koji ume da napravi višak. Darko je imao brojne ponude iz inostranstva, ali se opredelio za Zvezdu", kazao je Adžić, a njegove reči delom je potvrdio i Lazović.

"Dolazak u Zvezdu je pravi potez. Želim da se pre odlaska u inostranstvo dokažem u Srbiji", istakao je Lazović, kome su fudbalski idoli Brazilac Kaka i nekadašnji fudbaler Zvezde Dejan Savićević.

Adžić je kazao i da su pregovori o transferu odbrambenog fudbalera Čukaričkog Milana Vilotića i dalje u toku, kao i da se još čeka definitivna potvrda mogućeg odlaska Ognjena Koromana u Inčon iz Južne Koreje.

Poljak Gžegož Bronovicki je u sudskom sporu sa klubom, dok su Ibrahim Sone i Mirnes Šišić na transfer listi.

Fudbaleri Crvene zvezde će u subotu posle jutarnjeg treninga krenuti na pripreme u Ivanjici. Trener Vladimir Petrović naveo je da će u Ivanjicu voditi 25 igrača i tri golmana čija će imena saopštiti posle popodnevnog treninga.

"Zadovoljan sam učinkom na prvih osam dana priprema. Svi su ispunili postavljene zahteve. Trudimo se da poboljšamo atmosferu, jer samo sa zajedništvom možemo da cilja", ocenio je Petrović i dodao da ima još vremena za dodatna pojačanja, u slučaju da ista budu potrebna.

"Crveno-beli" će prvu kontrolnu utakmicu igrati 29. juna u Ivanjici protiv Zlatara, a 3. jula će na Zlatiboru odmeriti snage sa makedonskom ekipom Đorče Petrov. Pet dana kasnije, ponovo u Ivanjici, Zvezda će igrati sa Borcem iz Banjaluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve