Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.06.2009.

22:23

SAD u finalu Kupa Konfederacija!

Reprezentacija SAD u polufinalu Kupa Konfederacija savladala je Španiju sa 2:0, golovima Altidora i Dempsija, i plasirala se u finale ovog takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovim porazom Španci su prekinilu niz od 15 uzastopnih pobeda, kao i niz od 35 utakmica u kojima nisu poraženi. Amerikanci su plasman u polufinale obezbedili tek u poslednjem kolu takmičenja po grupama ubedljivom pobedom nad Egiptom (3:0).

Amerikanci su u utakmicu ušli bez straha od prvaka Evrope koji nije znao za poraz u poslednjih 35 utakmica, tj. još od 15. novembra 2006. godine, kada su ih u prijateljskom susretu savladali Rumuni.

U prvih deset minuta utakmica golu Kasiljasa najviše je pretio Dejvis, koji se u dva minuta našao dva puta u gol šansi, kao i Dempsi koji je udarcem u devetom minutu susreta pokušao da savlada golmana madridskog Reala.

Fabregas je minut kasnije šutem iz daljine pokušao da savlada golmana SAD, Tima Hauarda. Dva puta je Fabregas pronalazio Toresa u šesnestercu Amerikanaca, ali napadač Liverpula se nije snašao u tim situacijama.

U 24. minutu susreta Dempsi prolazi po levoj strani, asistira Altidoru koji vara Kapdevilu i odličnim udarcem postiže gol za vođstvo svoje reprezentacije. Njemu je to bio sedmi gol u petnaestom nastupu za reprezentaciju SAD. 19-godišnji Altidor je prošlog leta stigao u španski Viljareal iz Nju Jork Red Bula, ali je u dresu Viljareala do sada zabeležio samo šest nastupa.

Dvanaest minuta kasnije Amerikanci su bili u prilici da povedu sa 2:0, Donovan je proigrao Dempsija, Bokanegra je bio sam u protivničkom šesnaestercu, ali lopta nije stigla do njega.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Tores je još jednom bio u prilici da savlada Haurada, ali je pogodio samo stativu.

Na početku drugog poluvremena Vilja je odličnim udarcem glavom pokušao da postigne pogodak, ali je Haurad u ovoj utakmici bio nesavladiv. Šest minuta kasnije Donovan je oborio Ćavija u svom šesnaestercu, ali sudija je samo pokazao da se igra nastavi.

U 65. minutu udarac Rijere izblokirao je Demerit, a dva minuta kasnije Del Boske pravi prvu izmenu na meču, umesto Fabregas u igru je ušao Kazorla.

U 74. minutu Donovan je uputio centaršuta sa desne strane, lopta je preletela Pikea, Serhio Ramos je loptu prihvatio ali je nije odmah izbacio, pa je njegovu nepažnju iskoristio igrač Fulama Dempsi, i Kasiljas je bio po drugi put savldan.

Do kraja utakmice "crvena furija" nije uspela da ugrozi gol Haurda, a Amerikanci su i treću utakmicu na Kupu Konfederacija završili sa desetoricom igrača, pošto je u 87. minutu isključen Bredli.

Španija: Kasiljas, Serhio Ramos, Pike, Pujol, Kapdevila, Fabregas (Kazorla), Ćabi Alonso, Ćavi, Rijera (Mata), Vilja, Tores.
SAD: Hauard, Spektor, Demerit, Onijevu, Bokanegra (Bornštajn), Dempsi, Bredli, Klark, Donovan, Dejvis (Fajlhaber), Altidor (Kejsi).

Amerikanci u finalu čekaju pobednika drugog polufinalnog susreta izmđu Brazila i Južne Afrike, ovaj susret na programu je 25. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve