Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.06.2009.

15:32

Marko Marin prešao u Verder

Nemački reprezentativac Marko Marin igraće od ovog leta u Verderu iz Bremena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Osvajač nemačkog DFB kupa i finalista Kupa UEFA platiće za 20-godišnjaka Borusiji iz Menhengladbaha 8,4 miliona evra. Marin je pred EP 2008. godine postao član nemačke reprezentacije, čime je otklonjena dilema da li će nastupati za „Elf“ ili selekciju Srbije.

Marin je rođen marta 1989. u Gradišci, na tlu današnje BiH, i do punoletstva imao državljanstvo te države, ali je do konačne odluke postojala šansa da nastupa i za Srbiju. Mladi ofanzivni vezni igrač je uvek navodio Crvenu zvezdu kao klub za koji navija.

Marin je bio standardni član mlađih selekcija Nemačke, a u A timu je igrao 6 puta i postigao jedan gol.

Na šampionatu Evrope za igrače do 21 godine u Švedskoj on igra u startnoj postavi nemačke selekcije, koja se plasirala u polufinale, gde igra sa Italijom. U toj selekciji on odlično sarađuje sa Mesutom Ezilom, svojim budućim saigračem na Vezeru.

Odlične igre u protekloj sezoni učinile su Marina izuzetno atraktivnim, zbog čega su pregovori o transferu potrajali nekoliko nedelja, jer je Gladbah prvobitno tražio 12 miliona. Eđutim, Marinov ugovor isticao je sledećeg leta, pa je postojala opasnost da će otići bez nadoknade.

Marin je tako poslao najskuplji igrač u istoriji Verdera, preuzevši rekord Karlosa Alberta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve