Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.06.2009.

15:30

Tošić se navikao na grubu igru

Vezni fudbaler Mančester junajteda Zoran Tošić izjavio je da je razmišljao o napuštanju engleskog fudbala nakon nekoliko mečeve za rezervni sastav.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekadašnji igrač Partizana je od dolaska na "Old Traford" odigrao dva meča za prvi tim, da bi zatim bio prebačen u rezervni sastav pod vođstvom nekadašnjeg centarfora 'crvenih đavola' Ole Gunara Solskjera. Iako je engleski fudbal poznat po "muškoj igri" u kojoj igrači ne štede jedan drugog, mladi reprezentativac Srbije priznao je da je u početku bio iznenađen.

"U nekoliko mečeva za rezerve protivnički igrači su me žestoko 'tukli' po nogama i zapitao sam se – Šta se dešava? Idem kući. Ne želim da igram ovde... Ipak, ta faza je prošla i sada je za mene to sve normalno", izjavio je Tošić za "Sky sports".

Tošić je takođe ponovio ono što je prethodno izjavio menadžer Junajteda Ser Aleks Ferguson - da je angažovan zbog odlične tehnike, ali da će morati naporno da radi na snazi.

"Siguran sam da niko iz Mančester junajteda ne misli da sam igrač koji je dobar u borbi za loptu, startovima ili skoku, već su videli neke druge karakteristike. Snagu ću morati da poboljšam kako bih postao pravi igrač, dok ono što već imam nije lako tek tako napraviti."

Tošić je dodao da može da igra i na levoj i na desnoj strani, što je bio slučaj tokom Evropskog prvenstva za mlade u Švedskoj, ali da će u Mančesteru najverovatnije igrati po levoj strani.

"Svi se pitaju da li mogu da zamenim Rajana Gigsa i da li mogu da se prilagodim tempu engleskog fudbala. Ipak, ja se ne opterećujem tim stvarima. Nikada se nisam plašio izazova, pa nisam uplašen ni sada."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve