'Setanta' izgubila prava na PL

Britanska TV mreža 'Setanta' nije uspela da plati ratu od 30 miliona funti pa je izgubila prava na prenos utakmica engleske Premijer lige.

Izvor: B92, BBC Engleska
Podeli

Potencijalni spas u vidu investitora iz SAD-a koji su trebali da otkupe 51% vlasništva 'Setante' je takođe propao pa će Premijer liga sad da stavi na aukciju prava na prenos 46 utakmica u sezoni 2009/2010. Ponude za otkup prava moraju biti poslate do ponedeljka.

„Sa žaljenjem objavljujemo da 'Setanta' nije uspela da ispuni svoje obaveze. Zbog toga automatski prekidamo sporazum o licenci“, izjavili su predstavnici Premijer lige koja je već duže vreme pokušavala da pomogne 'Setanti' sa zadrži prava na prenos utakmica.

Postojala je šansa da američka kompanija ’Access Industrijes’ koju kontroliše Len Blavatnik, otkupi 51% vlasništva nad 'Setantom' za 20 miliona funti i dovede investitore koji bi osigurali investicije u 'Setatnu' ali je ’Access Industrijes’ odustao zbog problema oko poreza.

Sada bi prava na prenos utakmica Premijer lige mogao da otkupi američki sportski kanal ESPN koji je u vlasništvu ’Diznija’.

Fudbal

KK: 'Faraoni' pokradeni

Pet fudbalera reprezentacije Egipta, koji učestvjuju na Kupu konfederacija u Južnoj Africi, opljačano je u hotelu u Johanesburgu, saopštila je policija u petak.

Fudbal petak 19.06. 17:38 Komentara: 8
strana 1 od 2 idi na stranu