Nova vest
Fudbal

Petak, 19.06.2009.

13:59

Đorđević potpisao za Zvezdu

Nekadašnji član Crvene zvezde Slavoljub Đorđević vratio se u beogradski klub posle četiri sezone provedene u inostranstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Defanzivac Đorđević je ponikao u niškom Radničkom, odakle je u Zvezdu došao kao tinejdžer, a član prvog tima bio je između 2003. i 2005, kada je osvojio jednu titulu šampiona. Sa Marakane je otišao u Rusiju, gde je nosio dres Alanije iz Vladikavkaza i Šinjika iz Jaroslava, a u tek okončanoj sezoni nastupao je za austrijski klub Rajndorf Altah.

Član Upravnog odbora Dragan Vuksanović rekao je da Crvena zvezda uvek ima šampionske ambicije i da je klub već u prvim danima prelaznog roka pokazao svoju ozbiljnost.

Prethodnih godina je kroz naš klub prolazilo dosta igrača, koji nisu osećali pravu privrženost prema crveno-belom dresu. Dolaskom Đorđevića i potpisivanjem ugovora sa igračom koji potiče iz naše omladinske škole, očekujem da se ta privrženost klubu vrati na Marakanu, kao i da svi ostali igrači to shvate i da to bude pravi motiv, koji je preduslov za prave rezultate“, izjavio je Dragan Vuksanović.

Slavoljub Đorđević (rođen 15. februara 1981. godine) kaže da je Zvezda, kada je on debitovao za prvi tim, bila u sličnoj situaciji, pravio se tim, sa dosta mladih i samo nekoliko iskusnih igrača i da su i tada igrači samo trenirali i verovali u sebe.

Presrećan sam što sam se vratio u klub u kojem sam ponikao i gde sam većinu svog života i proveo. Znam šta je Crvena zvezda i svestan sam u kojoj je situaciji i bez obzira što sam imao ponude drugih klubova, odlučio sam da se vratim. Verujem u sebe i svoje saigrače i pored toga što je ekipa mlada, ali sam ubeđen da će sadašnje rukovodstvo i stručni štab naći put koji će nas odvesti do trofeja. U tom sam siguran, jer da nisam ne bih se ni vratio. Znam da sam sa 28 godina jedan od iskusnijih i šta se od mene traži. Ponavljam, ubeđen sam da će Crvena zvezda vrlo brzo povratiti svoj stari sjaj i da će javnost i sve Delije koje čine većinu Srbije dati nama punu podršku i pomoći kako meni, tako i celom klubu da postignemo željene rezultate“, rekao je Slavoljub Đorđević.

Đorđević je treće pojačanje Crvene zvezde ovog juna, posle Dejana Lekića i Nikole Ignjetijevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve