Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.06.2009.

22:42

KK: Egipat nadigrao Italiju

Reprezentacija Egipta savladala je Italiju 1:0 (1:0) i priredila najveće iznenađenje na Kupu konfederacija u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Faraoni' su do velike pobede nad aktuelnim svetskim šampionom došli golom Homona u 40. minutu utakmice. Obe ekipe sada imaju po jednu pobedu i poraz pa će mečevi poslednjeg, trećeg kola odlučiti o drugom polufinalisti iz Grupe B. Egipat igra protiv SAD-a, a Italija će imati težak posao protiv Brazila koji je u drugom kolu savladao SAD i obezbedio mesto među četiri najbolja tima.

Egipat je do gola došao u 40. minutu igre preko Muhameda Homona koji je posle centaršuta Abutrikea iz kornera sjajno skočio i šutirao glavom, a lopta se od stativu odbila u gol Đanluiđija Bufona.

U drugom delu Italija je pokušala da dođe bar do boda, ali napadači 'azura' nisu uspeli da savladaju Al Hadarija.

Sjajnu priliku da izjednači rezultat Italija je imala u 60. minutu kada je Andrea Pirlo sjajno šutirao iz slobodnog udarca ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored desne stative.

Najbolju šansu imao je Vićenco Jakvinta koji je u 70. minutu izašao sam pred Hadarija ali je egipatski golman zaustavio pokušaj centarfora Juventusa. Sledeću sjajnu intervenciju Hadari je imao samo četiri minute kasnije kada je zaustavio šut Montoliva.

Ipak, golman Egipta je napravio i jednu grešku koja ga je mogla koštati gola. Loše je procenio centaršut Jakvinte, ali je lopta za koju je mislio da ide u gol-aut ipak pogodila samo okvir gola.

Grupa B:

Brazil - SAD 3:0 (2:0)
Egipat - Italija 1:0 (1:0)

1. Brazil 2 2 0 0 7 3 6
2. Italija 2 1 0 1 3 2 3
3. Egipat 2 1 0 1 4 4 3
4. SAD 2 0 0 2 1 6 0

Treće kolo: Italija – Brazil, Egipat - SAD

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve