Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.06.2009.

20:21

EP U21: Nemci dobili Fince

Mladi fudbaleri Nemačke pobedili su vršnjake iz Finske 2:0, u drugom kolu B grupe na šampionatu Evrope u Švedskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemci su u prvom kolu remizirali bez golova sa selekcijom Španije, pa sada imaju četiri boda na tabeli. ’Pancere’ je u vođstvo doveo fudbaler Šalkea Benedikt Hovedes u 59. minutu, a već dva minuta kasnije konačnih 2:0 postavio je rođeni Iranac Aškan Deđagah.

Nemci su od samog starta krenuli ofanzivno ka golu protivnika, ali u prvom delu osim prilike Kastra u 14. minutu nisu ozbiljnije pripretili. Drugi deo bio je znatno sadržajniji.

U 54. minutu Nemci su najavili vođstvo. Andreas Bek je odlično prošao po levoj strani i šutirao, ali je golman Finske Jakola nekako izbacio loptu u korner. Pet minuta kasnije odlični fudbaler Verdera Mesut Ozil dobro je izveo slobodan udarac, a najsnalažljiviji u šesnaestercu Finaca bio je Hovedes za 1:0.

Dva minuta kasnije sve je rešeno. Sami Kedira prošao je kroz sr3dinu i proigrao Ozila, golman Finske istrčao je i zaustavio igrača Verdera, ali je loptu poslao pravo u noge Deđagahu kome nije bilo teško da poveća na 2:0.

U samom finišu Finci su pokušali da se barem upišu, ali je golman Nemačke odlično zaustavio pokušaj Hatemaja.

U drugom meču ove grupe sastaju se Španija i Engleska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve