Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.06.2009.

20:22

Tri gola Berga za trijumf Švedske

Fudbaleri Švedske pobedili su Belorusiju rezultatom 5:1 u prvom kolu grupe A Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najzaslužniji za trijumf Skandinavaca bio je napadač Groningena Markus Berg, koji je postigao tri gola. Belorusi su iznenađujuće poveli u 32. minutu preko Sergej Kisljaka, Švedska je brzo izjednačila auto-golom Martinoviča, a do poluvremena je pogocima Berga već bilo 3:1 za domaćina turnira. U drugom meču A grupe sastaju se Srbija i Italija od 20.45h.

Fudbaler sredine terena Sergej Kisljak je u 32. minutu utišao domaće navijače na stadionu u Malmeu. Krivec je odložio loptu, a fudbaler Dinama iz Minska je sa 30-ak metara sjajnim udarcem savladao golmana Dalina.

Ipak, samo minut kasnije domaći stižu do izjednačenja, kada je Aleksandr Martinovič posle šuta Rasmusa Elma glavom skrenuo loptu i sproveo loptu u sopstevni gol.

To je probudilo Šveđane, koji su već u 38. minutu potpuno preokrenuli rezultat – Markus Berg je prošao između dvojice protivničkih igrača, prevario još jednog i matirao Česnovskog. Još jedan lep gol postigao je Berg, kada je u 44. minutu volejom pogodio bliži ugao Česnovskog posle dodavanja Toivonena.

Pitanje pobednika bilo je rešeno, a trijumf su ubedlljivijim učinili Berg u 82. i Gustav Svenson, koji je u samoj završnici postigao gol sa velike udaljenosti za konačnih 5:1.

U petak, 19. juna, Švedska igra sa Italijom pd 16 časova, a Belorsuja se sastaje sa srpskom selekcijom od 18.15h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve