CZ: Ugovori za omladince i kadete

Fudbalski klub Crvena zvezda potpisao je profesionalne i stipendijske ugovore sa 14 omladinaca i kadeta.

Izvor: www.crvenazvezdafk.com
Podeli

Šestorica igrača - Caković, Vukosavljević, Denković, Čaušić, Luković i Stojković je parafiralo profesionalne ugovore na tri godine, dok su osmorica potpisala stipendijske na isti vremenski period.

Najpoznatije ime među novim profesionalcima je Vilson Caković, koji je već odradio jedan ciklus priprema sa prvim timom Crvene zvezde. Iz njegove generacije, 1991. godište, profesionalne ugovore potpisali su i Đorđe Vukosavljević i Stefan Denković. Iz generacije 1992. godišta, ugovor je potpisao Goran Čaušić, dok su Stevan Luković i Filip Stojković rođeni 1993. godine.

Igrači koji su potpisali stipendijeske ugovore su Đorđe Despotović, Milan Zorica, Marko Dmitrović, Nenad Stanković, koji su 1992. godište, kao i Ivan Dragićević, Uroš Stepanović, Stefan Rudić, Srđan Mijailović, igrači rođeni 1993. godine.

Budući sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić istakao je da je ovo prvi korak u ostvarenju ciljeva koje je novo rukovodstvo beogradskog kluba postavilo, a to je oslanjanje na Omladinsku školu Crvene zvezde.

Treneri Crvene zvezde iz Omladinske škole, među kojima su Milan Jovin i Nikola Radmanović, novi pomoćnik Vladimira Petrovića Pižona, istakli su da se radi o talentovanim i kvalitetnim fudbalerima, na kojima je da to opravdaju u budućnosti.

Profesionalci:

1. Vilson Caković, golman, rođen 1991. godine u Gornjem Milanovcu.
2. Đorđe Vukosavljević, polušpic, rođen 1991. godine u Kraljevu.
3. Stefan Denković, levo krilo, rođen 1991. godine u Beogradu.
4. Goran Čaušić, centralni vezni, rođen 1992. godine u Beogradu.
5. Stevan Luković, desno krilo, rođen 1992. godine u Prokuplju.
6. Filip Stojković, desni bek, rođen 1993. godine u Ćupriji.

Stipendisti:

1. Đorđe Despotović (1992. godište).
2. Milan Zorica (1992. godište).
3. Marko Dmitrović (1992. godište).
4. Nenad Stanković (1992. godište).
5. Ivan Dragićević (1993. godište).
6. Uroš Stepanović (1993. godište).
7. Stefan Rudić (1993. godište).
8. Srđan Mijailović (1993. godište).

Prve čestitke mladi fudbaleri Crvene zvezde dobili su od dosadašnjeg kapitena Nenada Milijaša, koji se oprostio od beogradskog kluba.

Ponosni smo na Nenada i njegove utakmice u Crvenoj zvezdi i ujedno tužni što gubimo takvog igrača i čoveka, ali prodaja i transferi su neminovnost Zvezdinog života. Dobro je što će jedan takav navijač ostati uz svoj Klub i kad iz njega ode. Želim Nenadu u Engleskoj uspeh kakav je imao i sa Zvezdom“, rekao je predsednik kluba Vladan Lukić.

Milijaš je na oproštajnoj konferenciji za medije dobio crveno-beli dres sa svojim prezimenom i brojem 127, koliko je utakmica odigrao za Crvenu zvezdu i na kojima je postigao 45 golova.

Zvezda je obeležila moju karijeru bez obzira kako se ona završi. Stigao sam u zimu 2006. godine na insistiranje Valtera Zenge i zaista su ove tri godine bile najlepše u karijeri. Ne žalim za mnogo stvari, ali svakako mi je prošla sezona bila najteža ikada, kao i što mi san ostaje plasman sa Zvezdom u Ligu šampiona. Ipak, uveren sam da će to Klub postići i bez mene u budućnosti“, izjavio je Milijaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu