Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.06.2009.

14:25

Kačar: "Na EP smo da se dokažemo"

Mladi reprezentativac Srbije Gojko Kačar izjavio je da na EP u Švedskoj, kao i pre dve godine u Holandiji, svi u timu žele da ostave trag i na terenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mladi Novosađanin, nekada član Vojvodine, sada je prvotimac berlinske Herte i predstavlja oslanac u timu koji je na takmičenje u Švedsku doputovao sa najvišim ciljem. "Imamo velike ambicije na ovom šampionatu. Ekipa je kompaktna, prožima je duh zajedništva i želja da iskaže prave vrednosti", naveo je Kačar.

Kačar je jedan od retkih igrača iz Srbije koji sa podjednakim entuzijazmom igra za dve srpske selekcije - A i mladi tim i nema dilemu da li da se odazove pozivima dvojice selektora.

"Uvek ću se odazivati pozivima da igram u nacionalnom timu i to je za mene posebna čast. Ponekad sam suočen sa nerazumevanjem mojih poslodavaca, zbog toga što učešće u reprezentaciji stavljam ispred interesa kluba, ali ja drugačije ne mogu", poručio je Kačar.

Zvaničnici UEFA proglasili su ga za frontmena srpskog tima na prvenstvu u Švedskoj, ali to "breme" Novosađanin nosi s lakoćom.

"Mojim drugovima i meni je samo na umu da što bolje predstavimo Srbiju na šampionatu. Italija je prva prepreka na tom putu, svima je jasno da je pred nama težak zadatak, ali smo spremni na sva iskušenja", tvrdi Kačar.

Srpski fudbaler spada u grupu igrača koji mogu da igraju na svim pozicijama. U mladoj reprezentaciji na velikoj sceni debitovao je u ulozi štopera pre dve godine u Holandiji, reputaciju je stekao kao igrač sredine terena, a proslavio se kao napadač kada je prošle godine u Beogradu Mađarskoj dao pet golova.

"Sve reprezentacije su u Švedsku došle u najboljim sastavima i vrhunski pripremljene. Nemačka, Španija i Italija imaju sjajne pojedince već u mladoj selekciji. Čini mi se da ni Srbija ne oskudeva u potencijalu koji se mora respektovati", dodao je on.

Mladi fudbaler je već desetak puta bio član i A tima.

"Želim da napredujem u državnom timu Srbije i svom matičnom klubu Herti. Iza sebe imam dobru sezonu, mada nismo ostvarili cilj i plasirali se u Ligu šampiona. Nadam se da mi u dresu reprezentacije odlazak na svetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi neće izmaći kao učešće u najvažnijem evropskom klupskom takmičenju. U ovom trenutku razmišljam samo o predstojećim mečevima i nadam se visokom plasmanu u Švedskoj", zaključio je Kačar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve