Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.06.2009.

13:50

Hajduk dovodi zakletog ’Grobara’

Makedonski reprezentativac Ilčo Naumoski nalazi se veoma blizu prelaska u splitski Hajduk, prenosi ’Indeks’.

Izvor: B92, index.hr

Autor:B92, index.hr

Default images

25-godišnji napadač igra u Matersburgu, a karijeru je počeo u bečkom Rapidu gde se sa roditeljima doselio iz rodnog Prilepa. Naumoski je u razgovoru za ’Indeks’ rekao da mu je najveća želja u životu beogradski Partizan i da je često iz Austrije „bežao“ da bi gledao ’crno-bele’ u Beogradu.

"Ostao sam u Rapidu deset godina. Teško je to opisati, ali zaista je teško biti stranac u Rapidu, to je poseban klub. No, ja sam uspeo iako mi je otac radio na građevini. Na kraju, ipak su neki drugi da igraju ispred mene, pa je otac podigao kredit i otkupio moj ugovor", opisao je Naumoski svoje početke u Rapidu.

Naumoski je otišao u GAK sa 17 godina gde je osvojio titulu prvaka, takođe postavši najmlađi fudbaler u istoriji koji je zaigrao za seniorsku reprezentaciju Makedonije.

Došao u je u Mattersburg 2005. godine gde mu ugovor ističe za desetak dana, a novi mu nije ponuđen. Prema sajtu transfermarkt.de, vrednost Naumoskog iznosi oko 800 hiljada evra.

Hajduk je najzainteresovaniji i najbliži dovođenju makedonskog reprezentativca, ali je Naumoski priznao da bi iznad svega voleo da igra za Partizan koji mu je „jedna od najvažnijih stvari u životu“.

Čak sam ovde u Austriji skupljao žute i crvene kartone kako bih mogao da idem na ’večiti’ derbi“, priznao je Naumoski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve