Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.06.2009.

21:57

Kačar: Preko Italije do polufinala

Mladi reprezentativac Srbije Gojko Kačar izjavio je da je plasman u polufinale glavni cilj "orlića" pred početak Evropskog prvenstva u Švedskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija takmičenje počinje u utorak od 20,45 protiv Italije u Helsingborgu, a repriza premijernog meča sa Evropskog prvenstva pre dve godine u Holandiji, kada je Srbija na početku puta do finala priredila iznenađenje pobedom nad "azurima" sa 1:0 u Najmegenu, dovela bi Srbiju na korak od cilja, smatra Kačar.

Pored Italije, rivali reprezentacije Srbije biće Belorusija i domaćin Švedska. Dalje idu najbolja dva tima iz grupe. U Grupi B su Španija, Nemačka, Engleska i Finska.

"Prvi meč je važan na svakom turniru. Prošli put smo pobedili Italiju i to je važno za samopouzdanje. Mislim da, ukoliko pobedimo u utorak, da ćemo biti skoro sigurni učesnici polufinala", izjavio je Kačar za zvanični sajt Uefe.

"Atmosfera u timu je ono što nas krasi. Više godina smo zajedno i samo se nadam da ćemo imati razlog za slavlje nakon meča sa Italijom."

Fudbaler Herte iz Berlina pre dve godine u Holandiji je odigrao samo jedan meč, protiv Engleske u prvoj fazi takmičenja. "Odigrao sam samo jedan meč, ali je to bilo veliko iskustvo za mene." Ovaj put, Kačar je jedan od ključnih igrača mlade reprezentacije, sakupio je već 9 nastupa za "A" tim, a redovan je u timu Herte, za koju je odigrao 42 utakmice, uz 7 golova, od dolaska u Berlinu pre godinu i po dana.

"Bundesliga je jedna od najjačih u Evropi, svaki meč je naporan i morate da date sve od sebe na svakom meču, pa i na treningu. Mislim da sam napredovao iz meča u meč", izjavio je nekadašnji vezni fudbaler novosadske Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve